Prijswinnaars 2018 met links en rechts beschermheer en vrouw Geert en Truus van Ganzenwinkel
Prijswinnaars 2018 met links en rechts beschermheer en vrouw Geert en Truus van Ganzenwinkel Foto:

Concordia Welvaren wint Van Ganzenwinkeltoernooi

Aarle-Rixtel - Concordia Welvaren uit Erp heeft de 1ste prijs en de daarbij behorende wisselbeker van het Van Ganzenwinkeltoernooi gewonnen. De prijzen voor het van Ganzenwinkeltoernooi worden elk jaar beschikbaar gesteld door de beschermheer en beschermvrouw van Handboogvereniging De Eendracht: Geert en Truus van Ganzenwinkel.

De beste 7 verenigingen krijgen een beker, tenzij ze met minimaal 6 schutters hebben deelgenomen. Dit jaar waren er 4 verenigingen die met minder dan 6 schutters hebben deelgenomen, zij kunnen alleen nog voor de persoonlijke prijzen mee schieten.

Tijdens de prijsuitreiking mogen alle 15 deelnemende verenigingen een afvaardiging naar de prijsuitreiking sturen. Niet alleen voor het in ontvangst nemen van een mogelijke gewonnen prijs van het van Ganzenwinkeltoernooi, ook schieten de aanwezigen een onderlinge wedstrijd van 15 pijlen. Bij elke te schieten pijl wordt vooraf gezegd waar de prijs op gaat vallen. De ene keer is dat een 10 of een 6, de andere keer is het een 9 of een 7. De schutter die de juiste score schiet mag bij Jan Coolen een prijs in de vorm van levensmiddelen in ontvangst nemen. Net als andere jaren was het weer erg druk in de 'doel' tijdens dit jaarlijks terugkerende evenement. Van de 15 deelnemende verenigingen waren er maar liefst 13 aanwezig. Het was een heel gezellige avond en alle aanwezige schutters gingen met een volle doos aan levensmiddelen naar huis. De eigen leden schieten niet mee tijdens deze wedstrijd, zij moeten kijken of er schutters zijn die prijs hebben en zorgen dat zij de prijs in ontvangst kunnen nemen.

Uitslag verenigingen
1. Concordia Welvaren, Erp (+3), 2. De Vriendschap, Mierlo (-5), 3. Neerlandia, Bakel (-9), 4. Recht door Zee, Helmond (+13), 5. Haagse Rozenknop, Helmond (+24), 6. Houts-Welvaren, Mierlo-Hout (+28), 7. Vredelust, Deurne (-32), 8. Doele Willem III, Boekel (-35), 9. Kunst & Vriendschap, Liessel (+39), 10. Prins Bernhard, Mierlo (-59), 11. Krijgsman Soranus, Lieshout (-71), 12. De Batavieren, De Rips (5 schutters), 13. Strijd in Vrede, Beek en Donk (5 schutters), ORH, Someren (3 schutters), 15. Ontspanning, St. Oedenrode (3 schutters).

Uitslag persoonlijk
Hoogste Koning: H. Vogels, Doele Willem III, Boekel 238. Hoogste Heer: J. vd Ven, Neerlandia, Bakel 229. Hoogste Dame: A. Nouwen, Recht door Zee, Helmond 228. Hoogste Veteraan: F. Cuijpers, Concordia Welvaren, Erp 236
Hoogste Jeugd: E. Sanders, Haagse Rozenknop, Helmond 127. Hoogste Compound: E. Pashouwers, Concordia Welvaren, Erp 232.

Als u interesse heeft mag u altijd komen kijken naar deze leuke sport bij HBV De Eendracht. Het clubgebouw is gelegen aan de Lijsterstraat 25 in Aarle-Rixtel.