Afbeelding
Foto: Mark Barten

Planstudie naar verkeersproblemen Beekse Brug

Tekst: Suzan Mulder

Beek en Donk - De Beekse Brug is één van de vijf knelpunten die door de provincie Noord-Brabant en tien samenwerkende Brabantse gemeenten is aangewezen als vervolgproject in het onderzoek naar de zogenaamde Bundelroutes. Dat betekent dat er een planstudie komt naar de situatie van de Beekse Brug/N615. Kartrekker van deze studie is de provincie Noord-Brabant.

Bereikbaarheid en leefbaarheid verbeteren
Bundelroutes moeten de bereikbaarheid en leefbaarheid van Zuidoost-Brabant verbeteren. Uit een studie van adviesbureau RHDHV blijkt dat deze Bundelroutes belangrijk zijn voor de bereikbaarheid van de regio. Maar met de maatregelen die tot nu toe onderzocht zijn, worden niet alle huidige knelpunten opgelost. Daarom is besloten tot vijf vervolgprojecten die, in combinatie met de uitvoering van alle maatregelen uit de Bereikbaarheidsagenda, ervoor zorgen dat Zuidoost-Brabant verlost wordt van zijn knelpunten rond mobiliteit en leefbaarheid. Eén van deze vijf vervolgprojecten is dus een planstudie naar de situatie rondom de Beekse Brug.

"Concreet zicht op een oplossing"
Wethouder Tonny Meulensteen: "Dit biedt een concreet zicht op een oplossing in combinatie met de N279. De gemeenten Laarbeek en Gemert zijn gelijkwaardig partner in deze, de problematiek rondom de Beekse Brug raakt beiden." Binnenkort volgt een gesprek met de gemeenten om te bespreken hoe zo snel mogelijk resultaat bereikt kan worden. "De tijd van praten is voorbij", stelt Tonny Meulensteen. "Dat vind ik positief."