vlnr: Stijn van den Bogaard, Vivian van Zoggel, Tom van den Bogaard en Susanne van den Brandt
vlnr: Stijn van den Bogaard, Vivian van Zoggel, Tom van den Bogaard en Susanne van den Brandt Foto: Jan Jansen

Tom van den Bogaard, Prins van de Heikneuters

Tekst: Marie-Christine van Lieshout
Foto: Jan Jansen

Heidurp – Afgelopen zaterdag werd tijdens het prinsenbal Tom d'n Urste (25) als nieuwe prins van de Heikneuters voorgesteld. Zijn broer Stijn (22) zal hem als adjudant met 'raad en daad' bijstaan. Elf jaar geleden waren zijn ouders Albert en Jeanne het prinselijk paar en in 1984 ging zijn opa hem voor.

Geen leugens meer
"Gelukkig hoef ik nu niet meer van alles te verzinnen", lacht Tom, als hij na een emotionele en enerverende avond en nacht DeMooiLaarbeekKrant spreekt. "Ik heb samen met Stijn de gekste smoesjes moeten verzinnen." De twee broers wonen nog thuis bij hun ouders, die tot gisterenavond totaal geen idee hadden wat er allemaal ging gebeuren. De jongens, die samen met hun ouders twee supermarkten draaiende houden, lachen om een bijzonder voorval. "Afgelopen week moesten we een grote bestelling afleveren", vertelt Stijn. "Niemand had in de gaten dat het allemaal voor ons zelf was." Ouders Jeanne en Albert wisten op het prinsenbal niet wat ze zagen. Emoties liepen hoog op toen beide zonen op het podium verschenen.

Mooi kwartet
Prinses Vivian van Zoggel komt uit Raopersgat (Lieshout) en had nog niet zo lang een relatie met Tom toen de Heikneuters hem als prins vroegen. "Tom is geen goede leugenaar. Ik had in de gaten dat er iets aan de hand was", vertelt ze. "Ik heb wel even na moeten denken of ik wel prinses wilde zijn. Maar ik vind het kei leuk." Daarnaast is Vivian voor Mariahout geen onbekende. Haar oom Ludwig Maas, broer van haar moeder, was nog niet zo lang geleden prins van het Heidurp. Ook Stijn haalde zijn liefde uit Lieshout. Hofdame Susanne van den Brandt komt al vanaf haar twaalfde in Mariahout. Het stel gaat ook in Mariahout samenwonen.

Om door een ringetje te halen
Voor de jonge, tengere prins hadden de Heikneuters geen passend pak. Daarom is dit jaar de prins geheel in het nieuw gestoken. Oplettende Heikneuters zullen ontdekken dat het kostuum veel weg heeft van het pak dat zijn vader droeg. "We hebben echt naar het pak van ons pap gekeken", vertelt Tom trots. "Het is alleen iets meer basic." Tom had het afgelopen dagen wel benauwd toen zijn moeder zijn geklede prinsenbroek op zijn kamer vond. "Ze vroeg wat dit voor broek was", lacht Tom. "en ook mijn schoonmoeder heeft de broek in haar handen gehad." Samen met zijn broer Stijn gaan ze Heidurp deze carnaval op z'n kop zetten. "En voetballen doen we ook nog wel", stelt Stijn zijn trainer gerust. "We missen alleen de wedstrijd tegen ELI."

Prins Tom d'n Urste