Marlon Kicken
Marlon Kicken Foto: Nelly de Groot-Cooijmans

De lift in met Kicken in Ons Tejater

Al in de eerste minuut had hij de zaal plat. Marlon Kicken ten voeten uit op zaterdag 24 november in Ons Tejater in Lieshout. De zaal zat afgeladen vol en hij genoot zichtbaar van deze thuiswedstrijd. Hij zocht meteen contact met de zaal en vooral met de eerste rij mensen uit Boerdonk. Geen babysit nodig, hij zag het meteen. Marlon stond daar gewoon gezellig te kletsen met het publiek. Het ging over van alles in deze try-out. Over voetbal, over zijn vader die niet met de smartphone kan omgaan, over zijn jonge jaren bij de harmonie, mountainbiken in de Lieshoutse bossen op een Loekiefietsje. Ja, waarover niet eigenlijk. Soms in het dialect, waar niemand een probleem mee had. Voor zijn rondleiding in therme-centrum in Son hield hij een verkleedpartij op het podium. Peuterzwemmen, yoga op en handdoekje, alles is mogelijk met Marlon.

Sexy mannen met korte voetbalbroekjes en de gevolgen daarvan. Je ziet het zo voor je. Meer cabaretiers steken de draak met groepjes ouderen die op E-bikes tochten gaan maken. Hesjes voor en achter en altijd dat fluitje voor als er iets aan de hand is. Komt me bekend voor, maar ze rijden beslist geen 80 km. zou ik er toch aan toe willen voegen.

Ook zijn kinderen passeerden de revue. Heel bijzonder om zo'n vader te hebben, die met je naar festivals gaat. Herkenbaar dat zuchtende van de puber. Met zijn zoontje naar het ziekenhuis. Allemaal dingen die we zelf meemaken en Marlon maakt er iets bijzonders van.

Heel verrassend was zijn muzikale optreden na zijn verhaal over harmonie 'De Goede Hoop' waar hij derde klarinet speelde. Hij had geen ambities om daar als ster uit te blinken, maar hij speelde toch maar mooi het nummer 'Summertime', uit Porgy en Bess, het enige lied dat zijn vader zong. Het was een programma zonder pauze en het was een lange zit. Het begon met een radio-interview en dat kwam later nog een keer terug. Een man zonder ambities, zoals hij in het interview zegt, maar ook zonder ambities kun je heel wat te weeg brengen. Ik zie hem ten minste graag nog eens terug komen.

Nelly de Groot-Cooijmans