Afbeelding
Foto:

Verwonderde kindergezichten in het kasteel van Sinterklaas

Lieshout - Groep 3/4 van OBS Het Klokhuis ging op dinsdag 20 november naar het kasteel van Sinterklaas. "Juf, wil je een foto maken van ons met Americo?" De beleving begon direct toen ze de binnenplaats van het kasteel op liepen. Tijdens het wachten konden de kinderen een kijkje nemen bij Americo en de speelgoedfabriek. Eenmaal in de rij werden er Sinterklaasliedjes gezongen en kwam een Piet een praatje maken.

Na zo'n 20 minuten was het dan zo ver, Wegwijspiet kwam de kinderen halen voor een rondleiding door het kasteel. Stapels tekeningen en prachtige verlanglijstjes zagen ze in de Postkamer. Daarna hoorden de kinderen gesnurk. Wat bleek? Er lagen nog een aantal Pieten te slapen! Hoofdpiet was daar niet zo blij mee. De kinderen hielpen de Pieten te wekken door heel hard 'Sinterklaas!' te roepen, volgens hoofdpiet was dat de beste manier om de Pieten snel aan het werk te krijgen.

In de Pepernotenbakkerij leerden de kinderen pepernoten draaien en in de Pietenschool lieten de Pieten zien hoe ze door een schoorsteen gleden en over het dak liepen.

In de pakjeskamer raakten de kinderen niet uitgekeken. Wat stond daar veel speelgoed! Er stonden al ingepakte cadeautjes klaar en Tim vond zelfs een zak met cadeautjes met zijn naam erop. Spannend! Tim had zijn verlanglijstje thuis al opgehangen. Zou pakjespiet het al gelezen hebben? Zijn de cadeautjes in deze zak voor hem?

De rondleiding eindigde in de werk- en slaapkamer van Sinterklaas. Sinterklaas liet zijn hemelbed en knuffel zien. De meeste kinderen vonden de slaapkamer van Sinterklaas de mooiste kamer van het hele kasteel. Alleen Tim, die twijfelde... want hij vond de pakjeskamer toch ook wel heel interessant.

Afbeelding