Bekerronde bij DOT Schaak

Beek en Donk - Er stonden vijf partijen voor de beker op het programma, waarvan er vier ook daadwerkelijk gespeeld werden.

Dirk-Jan meldde zich af. Een gemakkelijk punt voor Jan. Willy gooide voor de verandering alles eens op de aanval. Het resulteerde in een paard ver achter de vijandelijke linies en een aangekondigde dameruil. Dat was aanleiding voor een remise-aanbod, dat door Thijs geaccepteerd werd: voldoende voor winst in poule. Bij Harrie en Teun ging het er zoals verwacht ook onstuimig aan toe. Teun raakte een belangrijk stuk kwijt in een ruil, vervolgens de regie en uiteindelijk de partij. In de familiestrijd van Van de Laarschot had Johnny geen mededogen. Hij pakte voorsprong en maakte de partij tegen zoon Youri gedecideerd af. Aloys pikte één voor één pionnen af bij Jef en zette vervolgens in op promotie. Hij was zo op zijn pionnen en torens gericht dat hij een misser van Jef over het hoofd zag. Het was desondanks, wellicht ook door twee pionnen vlakbij de achterlijn, voor de witspeler reden om op te geven. Voor de gewone competitie kwam Ferrie tegen Andre een stuk achter. Toch bood hij stug tegenstand en wist de stelling zodanig dicht te schuiven dat zijn tegenstander effectief nergens meer bij kon: een knappe remise. Het langst bleef het moeilijk bij Piet en Chris. De verwikkelingen waren boeiend en ogenschijnlijk foutloos, maar konden ook frustratie oproepen en kreten uitlokken als: "Wat een gebrei!" Aanvallen werden weerlegd, stukken werden heen en weer geschoven en ook een remise-aanbod mocht de zwartspeler in eerste instantie niet baten. Toen het er even op leek dat de klok scherprechter werd, bleek remise-koning Piet toch vredesgezind, zodat de punten alsnog gedeeld werden.

Dit resulteert er in dat van groep A, C en D bekend is wie er naar de knock-out fase gaan. In groep A moet alleen nog gespeeld worden wie van de twee eerste wordt. In groep B is de winnaar ook bekend maar zijn er nog twee kanshebbers op plaats twee. In groep B spelen Piet en Jef nog om een toelatingsticket. Op 11 december is de volgende speelronde voor de competitie.