Afbeelding
Foto: Joost Duppen

Vrijwilligers(groepen) ontvangen compliment van de gemeente Laarbeek

Tekst: Martin Prick
Foto: Joost Duppen

Aarle-Rixtel - 12 groepen vrijwilligers en individuelen kregen vrijdag 7 december in een goedgevulde grote zaal van De Dreef het vrijwilligerscompliment in de vorm van een leuk presentje of een cheque.

Groepen
Dat er in Laarbeek veel vrijwilligers actief zijn, mag bekend worden verondersteld. Maar dat het er zó veel zijn en in zo'n grote verscheidenheid mag ook wel eens voor het voetlicht gebracht worden. Ze werden vrijdagavond in het zonnetje gezet. De vier groepen krijgen een cheque. Het zijn de wandelgroep van De Regt, de parkwachters van het processiepark in Mariahout en de basketbalclub uit Lieshout. Een aparte groep, die veel bijval oogst in de zaal is de groep tolken, die nieuwe inwoners van Laarbeek helpen met het inburgeren in het dorp. Zij zorgen ervoor dat er geen onduidelijkheden kunnen ontstaan als er zaken geregeld moeten worden. Want zeg nou zelf, wie van de ambtenaren hier in Laarbeek spreekt er nu vloeiend Eritrees?

Individuen
De acht individuele complimenten zijn voor Nicole van Schaik en Annemarie van den Hurk, Hans van de Kerkhof en Ans Diepens, Jan Egelmeers, Wout Vermeulen, Frank van Elderen en Wilma van Beek. Ook hier vielen mensen op. Anneke Maas verzorgt het eten op de eetpunten Dorus van den Elsenhof en De Regt. Niet heel erg bijzonder, zult u zeggen. Maar als u bedenkt dat Anneke de 88-jarige leeftijd is gepasseerd, wordt er meestal anders over gedacht. Anneke wil het nu wat kalmer aan gaan doen, want ze voelt toch wel, dat het "allemaal wat minder snel gaat dan vroeger". Maar het kan ook op een veel kleinere schaal. Zo werkt Beppie van Stiphout als een verbindende factor in de buurt. Eenzamen krijgen aandacht en de buurt blijft mede door haar, met elkaar in contact door allerlei gezamenlijke activiteiten.

Het geheel wordt omlijst door zanggroep Kiko met onder andere de hit 'We will rock you' en Gibsy Mood, een vijftal muzikanten, die een leuk stukje muziek brachten ondanks het geroezemoes in de pauze. De avond wordt gepresenteerd door Ton Schepers en wethouder Monika Slaets. Er wordt door hen heel indringend gevraagd voor nieuwe ideeën, voor de invulling van de avond op een andere manier. Misschien zijn er op het gebied van de presentatie nog wat punten te scoren, want de trofee gaat wat dat aangaat toch echt naar burgemeester Frank van der Meijden! Vol lof was iedereen voor de professionele manier van samenstelling van de verbindende filmpjes. Dit was gedaan door Jan Jansen. Maar presentator Wim van de Burgt mag zeer zeker niet onvermeld blijven. Dit vanwege de bondigheid van de interviews met mensen die de genomineerden hadden aangedragen en de humoristische wijze, waarop hij de filmpjes heeft vormgegeven.

Bekijk alle foto's op www.mooilaarbeek.nl.