Afbeelding
Foto: Marcel van de Kerkhof (A-R)

Sinterklaas uitgezwaaid in Aarle-Rixtel

Tekst: Stijn Geene
Foto's: Marcel van de Kerkhof (A-R)

Aarle-Rixtel - Het Sinterklaasfeest zit erop. Na een paar weken genieten van de goedheiligman én zijn pieten, was het tijd voor afscheid op donderdag 6 december. Veel kinderen (en ouders) kwamen de sint uitzwaaien in Aarle-Rixtel.

Samen nog één keer zingen
Bij de kiosk in Aarle-Rixtel stonden al veel mensen te wachten. Ondertussen vraagt meneer Paul van Stichting Sinterklaas Aarle-Rixtel aan veel kinderen wat ze hebben gekregen van de Sint. Duidelijk was dat iedereen blij was met zijn of haar cadeautjes, maar tegelijkertijd vonden ze het ook jammer dat ze weer een jaar moeten wachten op Sinterklaas.

Dan klinkt er opnieuw Sinterklaasmuziek en verschijnen de discopieten op een muziekwagen. Achter de muziekwagen aan veel pieten die weer terug naar Spanje gaan. Tenslotte komt ook Sinterklaas met zijn hoofdpiet de hoek om. Sinterklaas stapt uit de koets en neemt plaats in de kiosk, want hij is jarig en natuurlijk moet er dan ook gezongen worden! Hierna vertrekt de stoet naar de stoomboot, die al ligt te wachten in de passantenhaven.

Dag Sinterklaasje
Sinterklaas schudt voor de laatste keer dit jaar wat kinderhanden en zegt iedereen gedag. Jeugdburgemeester Elise van Lieshout telt of alle pieten aanwezig zijn, zodat zeker is dat alle pieten terug naar Spanje gaan. De pieten en Sinterklaas klommen op de boot en luidkeels klonk het vanaf de kant nog eenmaal: 'Dag Sinterklaasje'!

Bekijk alle foto's op www.mooilaarbeek.nl.

Afbeelding
Afbeelding