Afbeelding
Foto:

Overtuigende zege TV 't Slotje tegen TT West-Brabant

Beek en Donk - TV 't Slotje speelde zondagmiddag thuis in D'n Ouwe Toren tegen Teamtennis West-Brabant 2. Dit is de derde tegenstander uit Zuid-Nederland, met roots in Bergen op Zoom, Roosendaal en Oudenbosch.

In de categorie t/m 12 waren de meisjes veel sterker. Senna Willemsen en Marit Flipsen wonnen beide hun enkelwedstrijden en gezamenlijk dubbel vrij eenvoudig. Bij de jongens wist Julian Bekx in zijn singel een set te pakken. Samen met Evan Verkuijlen werd er een verdienstelijke dubbel op de mat gelegd.

De 14-jarigen wonnen allen hun singels. Wel moesten Teun Jongmans en Meike Lahaye terugkomen van een 3-0 achterstand. De meisjesdubbel van de Rijdt/Lahaye walsten over de west-Brabantse combinatie heen, terwijl Jongmans/De Jong na de eerste set op gang kwamen (4-6\6-3).

Slotje haalde in de categorie t/m 16 bij jongens alle punten binnen. Daniel Barendse en Timo Hocks heersten in zowel de singel als de dubbel. Kim van de Broek zette ook vakkundig haar tegenstanders aan de kant, terwijl Maaike Jongmans net het onderspit delfden (4-6/5-6). De dubbel werd een ware thriller, waarin de punten evenredig verdeeld werden (6-5/5-6)

Bij 23 jaar en ouder wist Roy Willemsen een punt te halen in een slopende tiebreak (10-8). De tweede set viel de andere kant op. Myrne van Erp won haar singel na een spannende tweede set (6-2/6-5). Loes Vermeulen won zeer overtuigend de eerste set met 6-0. De tweede set ging het gelijk op en eindigde ook in een tiebreak die de andere kant op viel. De dubbel werd met van Erp wel netjes in twee sets gewonnen (6-5/6-0).

Daarmee kwam de uitslag op 37-11 voor 't Slotje. "We tellen weer mee. Door deze uitslag zetten we een beter resultaat neer dan de andere opponenten. Het kan aan het eind uitmaken in het doelsaldo. 13 januari mogen we weer tegen West-Brabant, maar dan uit. Hopelijk kunnen we dit nog een keer herhalen", aldus hoofdtrainer en -coach Jorg Gussenhoven.