Afbeelding
Foto:

Kerstdiner Zonnebloem Beek en Donk

Beek en Donk - Kerstmis is de tijd om gezellig bij elkaar te komen. Zo ook voor de Zonnebloem Beek en Donk. Deze organiseerde voor al haar gasten een heerlijk kerstdiner op dinsdag 11 december bij 't Huukske. Dat deze dat wel konden waarderen, bleek wel uit de grote opkomst van meer dan 80 mensen. De gasten werden verwelkomd door de kerstman, die de rest van de dag iedereen op een bijzonders manier wist te vermaken.

Nadat de voorzitter iedereen welkom had geheten en men even stil gestaan had bij de overleden zonnebloemgasten van afgelopen jaar, werd er begonnen met koffie/thee en een sneetje kerstbrood, geschonken door bakkerij van de Ven. Daarna kon er gezellig geklets worden of met elkaar gediscussieerd over de betekenis van een aantal Beek en Donkse dialectwoorden. Hierna was het tijd voor het diner, dat zich iedereen goed liet smaken. Ondertussen las de voorzitter het kerstverhaal voor en werden er ook nog kerstliederen gezongen.

Iedereen had een gratis lot gekregen om deel te nemen aan de loterij met vele mooie prijzen, die in het teken stonden van het naderende kerstfeest. Na nog een lekkere kop koffie of thee, was het helaas al weer tijd om naar huis te gaan, maar niet voordat er afscheid genomen was van onze gastheer en gastvrouw Coby en Jos. Voorzitter Frans dankte hen in dichtvorm voor de vele, vele jaren dat de zonnebloem bij hen te gast mocht zijn. In haar dankwoord gaf Coby te kennen dat haar hart altijd bij de Zonnebloem lag.

Het bestuur dankte alle medewerkers voor hun inzet voor de Zonnebloem Beek en Donk. Tenslotte kregen alle gasten nog een presentje en ging men voldaan naar huis.

De volgende bijeenkomst is in Café v.d. Burgt en wel op een donderdagmiddag. De precieze datum wordt nog bekend gemaakt. De Zonnebloem Beek en Donk wenst iedereen fijne feestdagen toe.