Afbeelding
Foto: Marcel van de Kerkhof (A-R)

Rollerclub De Oude Molen laat de bezoekers dromen met wervelende Kerstshow

Tekst: Bram Janssen
Foto's: Marcel van de Kerkhof (A-R)

Beek en Donk – Rollerclub De Oude Molen maakte het thema 'Sparkling Dreams' helemaal waar afgelopen weekend met haar kerstROLLERshows. De drie spectaculaire uitvoeringen werden in de prachtig versierde sporthal D'n Ekker in Beek en Donk opgevoerd.

De rollershow
Zestig rijdsters voerden een geweldige show op, zaterdag 15 en zondag 16 december. De presentatie was in handen van Birgit van Berlo en Alisha Vlemmings. Deze presentatrices kondigden niet alleen de dansen aan, maar stelden ook de nieuwe rijdsters aan het publiek voor. Het decor bestond uit twee grote dromenvangers en kerstbomen met verlichting, wat voor een mooie sfeer zorgde. De rijdsters gaven de optredens in wel tien verschillende groepen, onderverdeeld in verschillende leeftijden, zoals: junioren, mini's en senioren. Al deze groepen hadden steeds weer verschillenden kostuums aan, welke een leuk effect gaven aan de dansen.

Verschillende dromen
Tijdens de show werden vijf verschillende soorten dromen uitgebeeld; enge dromen, leuke dromen, dagdromen, winterdromen en liefdesdromen. Bij de enge dromen werd er goed gebruik gemaakt van spookachtige geluiden en de lichten werden gedimd. Op die manier was het optreden van de rijdsters een stuk enger. Tijdens de leuke dromen was er veel licht, zo glinsterden de pakjes van de rijdsters mooi, ook was er vrolijke muziek, genaamd 'Het vliegerlied' waar de rijdsters geweldig op konden dansen. De rijdsters hebben zelf mee mogen beslissen in de choreografie. Een van de rijdsters, Marloes Kluijtmans, liet dit zien in een solodans. Twee andere kwartetten deden dit ook. Ook bij de liefdesdromen maakte de grote wedstrijdgroep een verpletterende indruk.

Spectaculair einde
In een dans in het thema 'winterdromen' reden de rijdsters samen in één dans en maakten zij een paar prachtige formaties, waaronder een kerstster die heel snel ronddraaide. Tijdens de winterdromen kwam er een klein snoezig meisje als een prinsesje uit een cadeau. Ook kwam er helemaal aan het eind van de show een ijskoningin met een mooie pruik en een verlichtte jurk. Deze koningin leek de rijdsters met magie te besturen en zo vormden ze weer een paar mooie formaties.

In de afsluiting van de KerstROLLERshow kwam de voorzitter van de vereniging RC De oude molen naar voren en bedankte alle vrijwilligers en sponsoren voor de hulp. Hierbij maakte hij ook bekend dat er wel honderd vrijwilligers meegewerkt hebben aan de organisatie van de rollershow. Dit was ook zeker te merken. Een fantastisch prachtige droomshow waaruit je liever niet wilde ontwaken.

Bekijk alle foto's op www.mooilaarbeek.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding