Frans van Zeeland bij zijn afscheid als wethouder
Frans van Zeeland bij zijn afscheid als wethouder Foto: Marcel van de Kerkhof (B&D)

Oud-wethouder Frans van Zeeland komt belofte na

Extra waardering voor de 'stille werkers' in Laarbeek

Tekst: Nikki Barten

Laarbeek - Toen Frans van Zeeland dit jaar afscheid nam als wethouder had hij wel een heel bijzondere cadeautip; een bijdrage voor een nader te bepalen goed doel in Laarbeek. Frans is vele jaren actief geweest voor de gemeenschap, waardoor hij veel waardering kreeg voor de vrijwilligers in Laarbeek. Zijn wens was om voor hen, en dan met name die personen die niet zo in beeld zijn, iets extra's te kunnen doen. De aanwezigen schonken tijdens de afscheidsreceptie een bedrag van maar liefst €1.000. Komende maand gaat Frans vier mensen verblijden met dit geldbedrag.

Het bedrag werd voor zolang aan de voorzitter (Ton Sonneveldt) van Algemeen Belang Laarbeek (ABL) overgedragen totdat de bestemming was uitgezocht. Die bestemming was wel duidelijk, maar het aantal vrijwilligers in Laarbeek is zo ontzettend groot en divers dat het lastig is om een keuze daaruit te maken. Frans vertelt: "Zo ontstond het idee om het aan een partij te vragen, die ons hier perfect in zou kunnen adviseren. Wij kwamen terecht bij ViERBINDEN. Henrie Bouwmans vond het een mooie uitdaging om met een voorstel te komen." Na de nodige gesprekken – om de wensen kenbaar te maken - kon Henrie met zijn team aan de slag om met een onderbouwd voorstel te komen van een aantal personen, waarvan ViERBINDEN denkt dat zij hier het meest voor in aanmerking komen.

De stille werkers
"Wij wilden dat er uit iedere kern 1 persoon naar voren zou komen. Deze persoon moest een harde werker zijn, die op de achtergrond veel goed werk verricht, maar daardoor dus ook 'onzichtbaar' is." Inmiddels is de keuze voor de vier personen gemaakt en gaat Frans de komende tijd de 'stille werkers' benaderen. "Deze personen krijgen van mij natuurlijk mooie woorden te horen, maar zij krijgen ook ieder €250,00 uitgereikt als waardering en stimulans om het goede werk wat zij doen te ondersteunen voort te zetten."

Als de cheques zijn uitgereikt, komt hier een artikel over in DeMooiLaarbeekKrant. "Het is nog niet duidelijk of dit met alle vier de personen gaat zijn. Zij komen alleen in de krant als ze instemmen met een publicatie. Als ze juist de wens hebben om in stilte verder te willen werken, respecteren wij dat", besluit Frans.