Beste parochianen,

Het is nu bijna eind december 2018; iedereen is druk bezig met voorbereidingen voor de feestelijke dagen aan het eind van deze maand en januari 2019 is al weer snel in zicht. Ook de parochie is druk bezig met het voorbereiden van de hoogtijdagen van deze maand onder andere door het verzamelen van uw goede gaven in de vorm van levensmiddelen die wij met Kerst kunnen doorgeven aan die gezinnen die het niet zo breed hebben. We kunnen nu al vaststellen dat de bijdrage van onze Laarbeekse mensen aan deze Kerstactie enorm is en getuigt van een goed hart voor onze naasten. Dank u wel.

Ook zijn wij bezig om aan het eind van het jaar de stand van zaken in beeld te brengen met betrekking tot de financiële situatie van onze parochie, onder andere m.b.t. de geldelijke bijdrage van onze parochianen zoals de jaarlijkse kerkbijdrage. Zo constateren wij dat tot en met eind oktober 2018 aan kerkbijdragen € 54.640 is binnengekomen terwijl in 2017 op dat tijdstip een bedrag van € 66.769 was ontvangen. Dat is een vermindering van € 12.129, ruwweg 18 procent minder en dat is behoorlijk veel minder. Wij vroegen ons af waar dat aan zou kunnen liggen; zijn er soms parochianen die dit jaar vergeten zijn hun bijdrage te betalen, is er wellicht een lagere bijdrage per gezin gestort of zijn er dan echt zoveel parochianen gestopt met het steunen van hun Kerk? Of zijn er toch nog parochianen die nu op het einde van dit jaar op de valreep een bijdrage aan onze parochie gaan doen? In ieder geval zijn wij alle parochianen die onze parochiegemeenschap al steunen daarvoor zeer dankbaar. Dankzij hen kunnen wij het goede werk van onze Kerk voortzetten en de kerkgebouwen in onze kerkdorpen in stand houden, al wordt dat laatste best een zware opgave.

We hopen als parochiebestuur dat er nog veel mensen in Laarbeek zijn die hun parochie een warm hart toedragen en alsnog een bedrag willen schenken. We willen op deze plaats nog even opmerken dat onze parochie de ANBI status heeft, wat voordelig kan zijn als aftrekpost in uw belastingaangifte.

Namens het bestuur van de Parochie Zalige pater Eustachius van Lieshout wensen wij iedereen in ons mooie Laarbeek fijne feestdagen toe met een Zalig Kerstfeest en een Zalig en voorspoedig Nieuwjaar.

Penningmeester parochiebestuur Zalige pater Eustachius van Lieshout