Hoe veilig is Laarbeek?

Reeks van overvallen houdt de gemoederen in de gemeenschap bezig
Hoe veilig is Laarbeek?

Tekst: Mariëlle de Beer

Laarbeek – De afgelopen weken werd onze gemeente opgeschrikt door een reeks van (gewapende) overvallen. Er vonden overvallen plaats op Cafetaria Het Smikkelhuukske in Aarle-Rixtel en tweemaal op het Esso-tankstation in Beek en Donk. Op de Dr. Timmerslaan in Beek en Donk gebeurde een heftige woningoverval op een ouder echtpaar en bij Jos Verschuren thuis werden zijn vrouw, dochter en kleinkind overvallen. Op de Pater Becanusstraat in Beek en Donk vond een brutale woninginsluiping plaats bij een 89-jarige vrouw en op Croy gebeurde een gewelddadige roofoverval op een jongeman. In amper vier weken tijd werden bovenstaande betrokkenen slachtoffer van een traumatische gebeurtenis, met alle gevolgen vandien.

Impact
DeMooiLaarbeekKrant staat stil bij deze verschrikkelijke gebeurtenissen en wil het verhaal vertellen van de slachtoffers. Helaas hebben we moeten constateren dat de impact zo groot is dat alle kracht toe gaat (en moet gaan) op dit moment naar de verwerking van dit trauma. Wij respecteren dit ten zeerste en wensen alle slachtoffers veel sterkte toe.

Onveilig gevoel
Niet alleen de slachtoffers van de overvallen voelen zich onveilig. Er heerst een algemeen gevoel van onrust in de vier kernen. Het doet wat met de gemeenschap wanneer 'het zo dichtbij komt'. Burgerpanel TipLaarbeek peilde wat Laarbekenaren voelen op dit moment. Wat is het effect op inwoners en hoe kun je als gemeenschap een bijdrage leveren aan het voorkomen van dit soort heftige gebeurtenissen?

Particulieren en bedrijven
Politie en gemeente ondernemen op dit moment flinke maatregelen om de overvallen tegen te gaan. Bij de recherche in Helmond hebben de zaken in Laarbeek de hoogste prioriteit gekregen. Conclusie: inwoners, ondernemers en instanties willen allemaal meewerken aan de veiligheid in onze gemeente.