Iris van Kaathoven opent de kluis
Iris van Kaathoven opent de kluis Foto: Mark Barten

Iris van Kaathoven kraakt de kluis!

Beek en Donk - Twee maanden lang was Laarbeek in de ban van 'Kraak de Kluis'. Een ludieke actie van DeMooiLaarbeekKrant waarbij er voor ruim €2.600,00 aan prijzen van lokale ondernemers weggegeven werd. Op maandag 31 december was het zo ver. Nadat in de kersteditie van 20 december de vier juiste cijfers zaten verstopt, verzamelden ruim 100 mensen zich bij het kantoor van MooiLaarbeek op oudejaarsdag om een laatste poging te wagen. Het was Iris van Kaathoven uit Beek en Donk, die er met de hoofdprijs vandoor ging.

8193. Dat was de code waarmee de kluis geopend kon worden. Na ruim 1500 pogingen in twee maanden tijd zat de kluis nog steeds dicht. DeMooiLaarbeekKrant vond het leuk als de kluis nog open zou gaan in de decembermaand. Daarom publiceerde het huis-aan-huisblad in haar kersteditie de vier juiste cijfers. Verstopt door de krant kon men deze vinden. En met deze vier juiste cijfers in handen, werd de kans van 10.000 mogelijkheden aanzienlijk verkleind naar nog maar 24 opties.

Oudejaarsdag
Vanaf 12.00 uur mocht eenieder komen proberen de vier juiste cijfers in te voeren. Om 10.30 uur stond de eerste kanshebber al in de rij. Deze rij liep al snel op naar ruim 100 personen om stipt 12.00 uur. Een voor een werd geprobeerd de kluis te openen. Bij poging nummer 16 was het raak. Iris van Kaathoven vulde de vier cijfers op precies de juiste volgorde in. Ze drukte op 'enter' en hoorde een ander geluidje als bij haar voorgangers. Vol verbazing kreeg ze te horen dat ze aan de hendel mocht draaien. En warempel, de kluis ging open!

Winnaars
Iris wint de hoofdprijs, een prachtig pakket t.w.v. €450,00 aan geweldige prijzen van lokale ondernemers. Maar zij is niet de enige winnaar. Eenieder die in de afgelopen twee maanden heeft geprobeerd de kluis te kraken, mocht zijn of haar telefoonnummer op een bonnetje schrijven. Het overige prijzengeld was verdeeld over allemaal pakketten van €150,00 - €200,00 aan waarde. Iris heeft in het bijzijn van het aanwezige publiek de overige prijswinnaars bekendgemaakt. Deze personen zijn deze week allemaal benaderd om te laten weten dat zij een van de gelukkigen zijn en een mooi pakket op mogen halen.

Lokale ondernemers
DeMooiLaarbeekKrant bedankt de 62 ondernemers die mee hebben gedaan aan deze ludieke actie. Zonder hen was 'Kraak de Kluis' nooit zo'n groot succes geworden. "Het is een heel lokale actie geworden, die echt leefde in het dorp. Dat was erg leuk. We hebben heel veel inwoners op bezoek gehad bij ons op kantoor. De reacties zijn super. We gaan uiteraard nadenken over een vervolg hierop. Wij wensen Iris, en alle overige prijswinnaars, heel veel plezier toe met hun geweldige prijzen!"

Het MooiLaarbeek-team proost met Iris (derde van links) op haar winnende code