Afbeelding
Foto:

Gezellig en drukbezocht Nieuwjaarsconcert van O&U

Foto's: Joost Duppen

Beek en Donk - Voor de Koninklijke Harmonie Oefening & Uitspanning bestaat er geen betere manier om 2019 in te luiden dan met een nieuwjaarsconcert. Dit doet de harmonie al jaren en zo ook afgelopen dinsdag op nieuwjaarsdag. Er wordt tevreden teruggekeken op die middag, want zowel de muzikanten als het toegestroomde publiek was in grote getalen aanwezig in Muziekcentrum 't Anker.

Het concert opende met muziek van de slagwerkgroep. "Voor ons wordt 2019 een bijzonder jaar want we gaan weer op concours", zo sprak dirigent Rob van Doore het publiek toe. Na de slagwerkgroep gaf het jeugdorkest een optreden, die op hun buurt ook een speciaal jaar tegemoet gaan. In 2019 bestaat het jeugdorkest 50 jaar en dat wordt het hele jaar door gevierd met leuke, leerzame en feestelijke activiteiten. Het publiek kreeg alvast een primeur met de onthulling van het promotiefilmpje en het jubileumlogo. "U zult ons van ons gaan zien en horen dit jaar", aldus Anita de Jong, O&U bestuurslid voor de jeugd.

Daarna nam voorzitter Pierre Heesakkers even het woord om een aantal speciale gasten toe te spreken. Het waren een viertal ereleden, die tezamen 230 jaar(!) lid zijn van O&U. Piet van Heijnsbergen (50 jaar lid), Albert van Heijnsbergen (60 jaar lid), Gied van Zutven (60 jaar lid) en Toon van Zutven (60 jaar lid) werden allen met mooie woorden en applaus gehuldigd voor hun jarenlange lidmaatschap. "Deze mensen zijn op hun eigen manier ontzettend belangrijk geweest onze vereniging, en zijn dat nog steeds", zo sprak Pierre.

Het contrast kon vervolgens niet groter zijn met de optredens die daarop volgde, namelijk die van de leerlingen slagwerkgroep en het leerlingenorkest. De jongste muzikanten van O&U die met veel passie en energie laten zien hoe leuk het is om samen muziek te maken. Ondertussen maakte het grote harmonieorkest zich gereed voor het afsluitende deel van de middag. Onder leiding van gastdirigent Martijn Pepels sloten zijn het concert af met o.a. het muziekstuk 'La Leyenda del Beso'. Dit stuk zullen zij a.s. zaterdag ook spelen tijdens het Nieuwjaarsconcert Verrassende Ontmoetingen in Tilburg.

Samenvattend was het was een geslaagde middag met mooie muziek, bijzondere terugblikken en leuke vooruitzichten. O&U wenst iedereen een heel gezond, gelukkig en vooral muzikaal 2019 toe!

Afbeelding
Afbeelding