Lotgenotencontact voor vrouwen met autismespectrumstoornis

Beek en Donk - Stel je bent vrouw, normaal of hoger begaafd en je hebt een diagnose Autisme Spectrum Stoornis, waarschijnlijk heb je veel gelezen over ASS en een PsychoEducatie-ASS gedaan. Toch zou je graag meer willen weten van andere vrouwen met dezelfde diagnose.

Waar loop jij tegen aan in je dagelijks leven? Hoe maak jij contact met anderen en hoe onderhoud je relaties? Hoe geef jij je leven vorm en hoe ziet een 'andere' theory of mind er praktisch gezien uit? Naast alle beperkingen kijken ze samen ook naar de specifieke talenten van 'autisten'. Hoe vind je het werk wat bij je past en hoe kun je op je huidige werkvloer aanpassingen regelen waardoor het prettiger voor je wordt? Wat is het om niet de 'norm' te zijn in deze complexe wereld?

In 2019 wordt er een reeks lotgenotenavonden in Beek en Donk georganiseerd door het Autisme informatiecentrum De Peel(zie site NVA) voor vrouwen uit de peelgemeenten, om precies te zijn: op 16 januari, 27 februari, 10 april, 22 mei en 3 juli, telkens van 19.30 tot 21.00 uur in het Oude Raadhuis aan het Heuvelplein in Beek en Donk.

Cockie van Oosterhout en ervaringsdeskundige Miek Pot begeleiden de avonden. Voel je je aangesproken schroom niet om te komen. Samen maakt men immers de avonden en iedere inbreng is waardevol.

Wanneer je besloten hebt om te komen, meld je dan aan via aic-depeel@nva-nb.nl of via de Facebookpagina van AIC De Peel .

Onder het genot van een koffie of thee wisselen ze uit. Ook wanneer je niet zo'n praatster bent, ben je welkom. De een praat veel, de ander weinig. Belangrijk is wel dat iedereen indien gewenst aan bod kan komen tijdens deze avonden. Zij gaan verder vertrouwelijk om met informatie en brengen niet naar buiten wat er deze avonden verteld wordt. Er wordt gepraat immers met elkaar en niet óver elkaar!