Arn Bressers
Arn Bressers Foto: Eefje van Asseldonk

Arn Bressers algemeen directeur/bestuurder Commanderij College

Gemert/Laarbeek - Met ingang van 1 januari 2019 is Arn Bressers algemeen directeur/bestuurder van het Commanderij College in Gemert-Bakel en Laarbeek. Met de benoeming van Bressers door de Raad van Toezicht is de transformatie van de scholengemeenschap compleet.

Het Commanderij College is al enige tijd in ontwikkeling. Onder leiding van interim bestuurder Bert Otten en Arn Bressers als directeur onderwijs en bedrijfsvoering is de scholengemeenschap volledig getransformeerd van een organisatie met een bovenschoolse leiding en meerdere managementlagen naar een structuur met een bestuurder en schooldirecteuren op de verschillende locaties.

Ook het onderwijs is herzien. Bressers: "We zijn met een schone lei begonnen. Het draait volledig om de leerling. We kijken naar wat hij of zij kan en wil, en in welk tempo dat kan." De benadering van de leerling is veranderd. "We hebben bijvoorbeeld geen tienminutengesprekken meer, maar de leerling voert zelf het gesprek met de mentor en de ouders."

Arn Bressers woont in Nuenen met zijn vrouw en twee kinderen. Hij startte in augustus 2017 op het Commanderij College. Daarvoor werkte hij geruime tijd op Fontys Hogescholen waar hij verschillende functies heeft gehad, waaronder opleidingsmanager en directeur bedrijfsvoering. Bressers voorziet voor het Commanderij College een prominente rol in de gemeenschap. De ontmoetingsschool; een dynamische plek waar leerlingen en de gemeenschap al vroegtijdig met elkaar verweven raken.

Bressers volgt interim bestuurder Bert Otten op, die de komende maanden zal gebruiken om lopende projecten af te ronden.