Spreken kleine kinderen de waarheid?

Dat wordt wel altijd gezegd. Siem verraste ons de laatste weken met een paar leuke uitspraken die ik jullie niet wil onthouden. Al een paar jaar hebben mijn dochter en schoonzoon een paar tieners die rouleren als oppas. Echter deze jonge dames worden ook ouder en krijgen andere interesses dus ze hadden een nieuw jonger meisje gevraagd om te komen oppassen. Dit meisje komt voor het eerst kennismaken en Siem kijkt helemaal verrast naar de beugel die ze in haar mond heeft. 'Mama", zegt ie, "ik hoef niet zo'n slinger in mijn mond he".

Een weekend erna mag ie samen met zusje Lola weer een nachtje bij ons slapen. Opa heeft echter moeite om zijn ogen open te houden op de bank en valt in een lichte slaap. Nadat opa wakker is zegt Siem: "nou heb ik opa weer horen snurken". Voor mij een extra bevestiging want opa ontkent altijd dat hij snurkt. De ochtend erna mag ie samen met zijn zusje nog even bij ons in bed komen liggen. Ik stel voor dat ik me vast ga aankleden zodat we naar beneden kunnen. Zegt ie ineens "oma heeft een dikke kont". Op de laatste dagen van het jaar hoorde en zag ie steeds vuurwerk wat ie heel spannend vond. Zegt ie avonds als ie al in bed ligt: "mam, ik kan toch ook niet slapen met al dat werkvuur".

Dit doet me wel denken aan een tijd toen onze dochter een jaar of zeven was. We hadden, samen met nog wat andere mensen, een ballonvaart gewonnen. Er zat een vrouw bij die we niet kenden van naam. Ze was echter wel herkenbaar aan haar forse boezem. Mijn man noemde haar voor het gemak maar juffrouw Boppers. Wij vertrokken op een mooie zomeravond met zijn allen dus in de luchtballon. Deze reis werd gefilmd door onze buurman. Dit was de andere passagiers ook ter gehore gekomen en zij zouden bij ons een kopie van de film komen ophalen. Een paar weken later gaat op een avond de bel en onze zevenjarige dochter maakt de deur open. Komt ze de kamer ingeroepen: "pap, kom je? Juffrouw Boppers is er". Ik kan je garanderen dat opa wel door de grond had willen zakken.