Afbeelding
Foto: Marcel van de Kerkhof (B&D)

Eenbesscholen en Stichting GOO werken samen

Tekst: Marie-Christine van Lieshout
Foto's: Marcel van de Kerkhof (B&D)

Laarbeek – Op de eerste dag van het schooljaar werd het officiële startsein gegeven. Brede school de Muldershof en Daltonbasisschool 't Otterke in Beek en Donk en basisschool de Heindert in Aarle-Rixtel gaan de samenwerking met Stichting GOO verdiepen. Twee organisaties die met jonge kinderen werken zullen op diverse terreinen de krachten bundelen.

Borden
De rode loper ligt uit, ballonnen zijn opgeblazen en confetti vliegt door de lucht. Volwassenen en kinderen maken er een feestje van. De Muldershof bestaat dit jaar ook nog eens veertig jaar en deze gebeurtenis is een mooie start van feestelijkheden die volgen. Maria Gerrits van Stichting GOO onthult trots het locatie-bord van de samenwerking van Beekrijk met de Muldershof. In de loop van de dag zullen ook bij 't Otterke en de Heindert locatie-borden onthuld worden en komen te hangen. Terwijl in de aula de kinderen van de Muldershof naar een speciale aflevering van 'Shownieuws' kijken, worden elders in de school de klassen gereed gemaakt voor een schoolontbijt. Het nieuwe feestjaar wordt zo op een ludieke manier ingeluid.

Open deur
Samenwerking tussen kinderopvang en basisschool heeft veel meerwaarde. Een warme overdracht is voor ouder, begeleider, leerkracht en kind positief. "Voorheen was de deur tussen de kinderopvang en de Muldershof gesloten", vertelt directeur Dries Klösters. "Nu staat hij open en is er een wisselwerking tussen beide organisaties." Veel kinderen komen als baby al bij de kinderopvang. Ze maken daar een grote ontwikkeling door. Samen met de basisschool kan de kinderopvang kinderen goed voorbereiden op de overstap naar de basisschool. Eigenlijk wordt gezorgd voor een doorgaande lijn die niet stopt nadat de kinderen vier jaar geworden zijn en naar een kleutergroep gaan. De basisschool gaat gebruik maken van de expertise van de kinderopvang en kinderopvang zorgt dat een leerling de hele dag door de begeleiding krijgt die hij verdient. Zowel voor, tijdens en na schooltijd worden de wensen van de kinderen bekeken en wordt gezorgd voor gevarieerde opvang. Er zal wisselwerking zijn tussen medewerkers van GOO en van de Eenbes.

Feestjes door Laarbeek
Wim Klaassen (Eenbes) en Ellen Nelissen (GOO) tekenen samen een intentieverklaring en zetten de kinderen aan tot een 'Lang zullen ze leven'. Na een heerlijk ontbijtje worden ze bij 't Otterke ook hartelijk ontvangen en proosten daar met team, ouders en kinderen op het nieuwe jaar. De morgen wordt afgesloten in Aarle-Rixtel. Op basisschool de Heindert wordt wederom een bord onthuld en mogen team, kinderen en genodigden genieten van een lunch. De samenwerking is een feit en een goed begin van 2019.

Bekijk alle foto's op www.mooilaarbeek.nl.

Afbeelding
Afbeelding