Afbeelding
Foto: Versspecialist Van de Laarschot

Gezond en verantwoord bij … Natuurlijk!

Beek en Donk - Natuurlijk! op het Piet van Thielplein 5 in Beek en Donk (shop in a shop bij Versspecialist Van de Laarschot) is bij uitstek de winkel als het gaat om gezond en verantwoord eten. Natuurlijk! is een winkel met 1.500 biologisch gecertificeerde producten.

Wat wil biologisch nu eigenlijk zeggen? Biologische producten zijn altijd geteeld zonder kunstmest, zonder kunstmatige bestrijdingsmiddelen en geproduceerd zonder toevoeging van synthetische conserveringsmiddelen, geur-, kleur- en smaakstoffen. Je herkent deze producten aan het EKO-logo, het EU bio-logo of het Demeter-logo.

Alleen al vanwege het feit dat er geen onnodige toevoegingen zijn gebruikt bij biologische producten, zijn deze al gezonder te noemen. Het is echter natuurlijk niet zo dat wanneer je alleen biologisch eet en nergens naar kijkt je gezond en verantwoord bezig bent.

Suikers
Ook biologische producten kunnen bijvoorbeeld suikers bevatten. Suikers zijn grofweg op twee manieren terug te vinden in voeding: suiker die van nature in het product aanwezig zijn en suikers die worden toegevoegd (geraffineerde suikers). Met name de laatste kun je beter zo veel mogelijk vermijden (o.a. kristalsuiker). Bij biologische producten wordt vaak volstaan met suikers die van nature in de producten aanwezig zijn. Het toevoegen van suikers wordt zo veel mogelijk beperkt tot het minimum. Het eten van een koekje of een zakje chips is helemaal niet erg als je het maar met mate doet en goed kijkt naar de ingrediënten.

Ruim assortiment
Waar Natuurlijk! heel erg trots op is, is het ruime assortiment groenten en fruit. Allemaal geleverd door hofleverancier van Natuurlijk! Udea uit Veghel (moederbedrijf Ekoplaza). Onbespoten producten van natuurlijk bewerkte landerijen, fruitgaarden en tuinderijen. Dat proef je terug in het product: bijzonder veel smaak en rijk aan voedingsstoffen. Daarnaast herbergt Natuurlijk! ook een ruim assortiment biologisch brood. Zo hebben ze Grachtenbroden in onder andere licht, donker en granen (met gist) en biologische vloerbroden in onder ander spelt, tarwe, granen en mais(desem).

Echte aanraders waarbij diegene die deze al hebben geproefd, wekelijks terugkomen om zo'n heerlijk, vers gebakken brood te bemachtigen!

Gezond
Wat is gezond? Wat is verantwoord? Zoals eerder gezegd is gezond en verantwoord: gevarieerd eten, met mate en op de juiste momenten. Als je dan ook nog eens let op wát je eet en goed kijkt naar wat er zoal in hetgeen zit wat je eet (dus niet teveel suikers en verkeerde vetten), vinden wij van Natuurlijk! dat je al aardig goed bezig bent. Kom eens langs in onze winkel. Wij beantwoorden graag je vragen over (biologische) voeding en staan klaar voor advies!

Tot ziens bij Natuurlijk! op het Piet van Thielplein 5 in Beek en Donk.