Heleen van Asten
Heleen van Asten Foto: Liesbeth van Boxtel

Afslanken vermindert risico chronische ziekten
Goede begeleiding zorgt voor gewichtsverlies en betere gezondheid

Wie te zwaar is, loopt het risico op chronische ziekten, zoals obesitas of diabetes. Een leefstijlverandering kan dat proces uitstellen of zelfs voorkomen. Voedingsadvies Heleen van Asten geeft praktische adviezen en begeleidt haar cliënten intensief in het afslankproces. Daarmee raken cliënten niet alleen kilo's kwijt, ze doen veel meer voor hun gezondheid. In veel gevallen wordt de begeleiding vergoed door zorgverzekeraars.

"Goede voeding en een gezond gewicht zijn ontzettend belangrijk," zegt Heleen van Asten. Voor sommige mensen zijn algemene adviezen heel geschikt om af te vallen, anderen, zoals mensen met allergieën, hebben een speciaal afgestemd dieet nodig. "In mijn praktijk kan iedereen terecht die gebaat is bij gezonde voeding. Mensen die een heel speciaal dieet nodig hebben, breng ik graag in contact met gespecialiseerde deskundigen," vervolgt Heleen. "Mensen met een verhoogd risico, waar bijvoorbeeld hoge bloeddruk en diabetes in de familie voorkomen, begeleid ik op maat. Mijn cliënten werken niet alleen aan gewichtsvermindering, ze verminderen daarmee ook echt hun gezondheidrisico's."

Wat maakt Voedingsadvies Heleen van Asten zo bijzonder
Wie even googelt, komt veel informatie tegen over afslanken. Toch is Heleen van Asten overtuigd van haar werkwijze. "In plaats van maaltijdvervangers of afslankmiddelen geef ik advies over gezonde voeding en begeleid ik mijn cliënten stapsgewijs naar een gezond eet- en leefpatroon. Dat klinkt misschien simpel, maar ik adviseer mijn cliënten heel praktisch op dat gebied.

Het gevolg is dat mijn cliënten minder wegen, fitter zijn en dus ook veel minder risico lopen op allerlei chronische ziekten. Ik zie alleen maar voordelen." Veel verzekeraars bieden vanuit de aanvullende zorgverzekering een vergoeding voor de begeleiding door Voedingsadvies Heleen van Asten. Een overzicht van de vergoedingen is te vinden op www.gewichtsconsulenten.nl.