De voorzitters van de verenigingen spelen een partijtje FIFA in de nieuwe E-sports corner van Sparta'25
De voorzitters van de verenigingen spelen een partijtje FIFA in de nieuwe E-sports corner van Sparta'25 Foto: Johan Maas

Laarbeek Verenigt neemt het voortouw in sportief verenigen

E-Sports corner Sparta'25 geopend

Tekst: Rudy van den Enden
Foto: Johan Maas

Laarbeek - De voorzitters van korfbalvereniging de Flamingo's en de voetbalverenigingen ASV, ELI, Mariahout en Sparta'25, als ook de gemeente, hebben zaterdag 12 januari officieel de E-sports corner van Sparta'25 geopend.

Ruim een jaar geleden heeft het platform, waar ze gezamenlijk in participeren, het afsprakenkader 'Aftrap naar de Toekomst' ondertekend, wat tevens het startschot was voor het realiseren van een gezamenlijk toekomstplan. Met het Laarbeekse toernooi in de E-sports corner in de Spartakantine, zien we hiervan het eerste tastbare resultaat van Laarbeek Verenigt.

Nieuwe voorzitter
Terwijl de jeugd van de desbetreffende verenigingen al aan het 'gamen' waren, FIFA voetbal uiteraard, vond de officiële opening plaats. De nieuwe voorzitter van Laarbeek Verenigt, Hans van Schaik, gaf de vele aanwezigen uitleg over het 'sportieve hart van Laarbeek'.

Toekomstbestendig
"Tja, als je als eerste wat op papier zet, wordt je heel vlug automatisch voorzitter", begon Hans zijn verhaal, waarbij hij ook de vice-voorzitter Eric Nooijen voorstelde. Hij nam zijn voorzittersrol meteen serieus door gepassioneerd over de bedoelingen van Laarbeek Verenigt te praten. "De verenigingen in Laarbeek hebben een belangrijke rol op het gebied van ontmoeting, ontspanning en leefbaarheid, maar zijn zeer zeker géén besloten club. We zijn een platform met 5 verenigingen, met ieder 2 vertegenwoordigers. Na ons verenigd te hebben op het gebied van 'onderhoud', zijn we nu ook sportief verenigd en werken we samen om toekomstbestendig te blijven. We nemen het voortouw om andere verenigingen en organisaties uit Laarbeek aan te laten sluiten, om daarmee de samenwerking en het bereik verder te versterken, om op dorpsniveau verbindingen te leggen."

Ambities
Alle geledingen waren aanwezig, van de voorzitters en diverse bestuursleden van de genoemde verenigingen tot en met ambtenaren vanuit de gemeente, die dit 'Sportieve hart' graag willen 'supporteren'. "We zijn vooruitstrevend, toekomstgericht, maar willen er geen te zware structuur aan geven", gaat Hans verder. "We vergaderen eenmaal per kwartaal en over een jaar geef ik de voorzittershamer door aan de vicevoorzitter, die weer lid is van een andere vereniging, en zo is iedereen betrokken, want we zien elkaar als gelijkwaardige partners die samen meer kunnen realiseren dan dat we dat allemaal afzonderlijk en individueel doen. Maar elke vereniging moet wél zijn eigen identiteit behouden!"

Eerste 100 dagen 'realisatie'
Verschillende acties/projecten zijn door Laarbeek Verenigt' al van de grond gekomen in dit tijdsbestek, waarvan de E-sports corner bij Sparta nu een beslag heeft gekregen. Zo zijn verder de volgende projecten ook opgestart: De vrijwilligersacademie; in contact met ViERBINDEN kijken wat men voor de vrijwilligers kan betekenen; Walking Football; voor ouderen, op klein veld waar men niet hard mag lopen; Damesvoetbal; kijken of er samen een competitie opgezet kan worden, of elkaar aanvullen op de bezetting. Verder was er al ingestoken op het 'onderhouden' van het sportpark en nu ook op een rookvrij sportpark.

Met het aftrappen zaterdag in de E-Sports-corner, het bekend maken van de voorzitter en vice-voorzitter en dit alles onder het genot van een kop koffie met gebak, is het platform zaterdag 12 januari officieel van start gegaan.