3 leden VV Laarbeek wereldkampioen

Laarbeek - Het was alweer een aantal jaren geleden, maar dit jaar waren de Wereldkampioenschappen in Nederland en wel in Zwolle. De organisatie was in handen van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers, een organisatie met zo'n 24.000 leden, die zich bezig houden met het kweken van vele soorten vogels zoals o.a. veel tropische vogels, kanaries, parkieten, papegaaien en wildzang.

Twee jaar lang heeft een groep van 10 personen hard gewerkt aan de realisatie van deze show. Ruim 100 keurmeesters hebben de afgelopen dagen bijna 25.000 vogels gekeurd. Voor de inzenders altijd een spannend moment en op 7 januari kwam dan eindelijk de uitslag. Vogelvereniging Laarbeek had drie kampioenen! Jos van Kemenade wereldkampioen met een kanarie Münchener en brons met een heggemus. Toon van Bakel wereldkampioen met een kraai en zilver met een ekster. Gerard v.d. Akker wereldkampioen met een ringmus. Tonny van Alem brons met een kanarie Scotch Fancy.

Een geweldige prestatie, nog nooit was er een wereldkampioen geweest bij de vogelvereniging en nu maar liefst drie! Het Bestuur feliciteert alle kampioenen en overige deelnemers met hun geweldige prestatie en besteedt hier extra aandacht aan in de vergadering.