Afbeelding
Foto: Joost Duppen

Kwizut back to basic: "We hebben nog nooit zoveel complimenten gehad"

'Alles Goewd' uitgeroepen tot winnaar van Kwizut 2018

Tekst: Daan Daniƫls
Foto's: Joost Duppen

Beek en Donk - Twee punten. Dat was het bijna kleinst mogelijk verschil tussen nummer twee Marwawaarutokalwir en winnaar Alles Goewd. Met 676 punten werd die laatste groep zaterdagavond als winnaar uitgeroepen van Kwizut 2018. Niet voor de eerste keer mocht deze groep de hoogste trede beklimmen van het Kwizut-podium. Bij de editie van 2013 bleek Alles Goewd ook al de slimste.

In sporthal D'n Ekker werd zo de apotheose beleefd van de achtste editie alweer van Kwizut. Een editie met minder groepen, maar waar alle deelnemers met veel plezier op terugkijken, zo bleek uit de vele reacties op zaterdagavond. Bag On Wheels, De Foute Vinylshow en met name de band Baby Blue zorgden voor een geweldige sfeer in de sporthal. Met hulp van de helpende handjes van zwemvereniging Beek en Donk en volleybalclub Bedovo was de sporthal weer omgetoverd in een mooie feestzaal.

Geert Heesakkers van de organisatie van Kwizut kijkt met trots terug op deze editie. "Het waren weer twee fantastische avonden. We hebben volgens mij nog nooit zoveel complimenten gehad als dit jaar. De quiz zelf was weer 'back to basic' en ook de buitenopdrachten en de groepsopdrachten zijn goed ontvangen. Daar hebben we alleen maar lof voor gekregen."

Zelf kreeg Heesakkers zaterdagavond het gevoel dat juist de harde kern van Kwizut-deelnemers aanwezig was. "We hebben bewust de prijsuitreiking naar voren gehaald, dan hou je nog een hele feestavond over. Andere jaren merk je dat na de prijsuitreiking veel mensen direct weg zijn. Nu bleven de meeste hangen. Je krijgt er gewoon heel veel voldoening van dat als je iets organiseert voor een heleboel mensen dat je aan het einde van de rit alleen maar blije gezichten ziet. Dat is erg leuk."

Over het aantal deelnemers aan Kwizut werd veel gesproken. Groepen vonden de quiz te massaal en te groot waardoor ze niet meer volwaardig aan de quiz zouden kunnen deelnemen. Heesakkers denkt dat deze editie liet zien dat 'back to basic' de juiste keuze was. "Ik denk dat we goed geluisterd hebben naar de vele opmerkingen. Als je een quiz maakt, moet je keuzes maken. Pas achteraf weet je of die goed zijn geweest, maar de vele positieve reacties laten het wel zien. In totaal hebben zo'n 1500 mensen actief deelgenomen aan de quiz. Zo'n 1250 waren er op de feestavond. Willen we de organisatie doen zoals we dit jaar gedaan hebben, inclusief de feestavond, dan zitten we op de grens. We houden precies nul euro over. Zijn er op een feestavond drie honderd mensen meer, dan hou je geld over."

Heesakkers verwacht dat bij de komende editie weer meer mensen en ploegen mee gaan doen. En kijkt er met veel plezier naar uit. "Kwizut is een van de meest dankbare vrijwilligersbanen om te doen in Laarbeek. Daar krijg je veel energie van. We zitten met vijf mensen in de organisatie en in dit team is het enorm fijn werken. Ik kijk met een grote smile en veel trots terug op deze editie en we gaan op naar de negende."

Afbeelding