Afbeelding
Foto: Martin Prick

Vrijwilligerspenning Laarbeek voor Gerda Spek en Trees van Rooi

Tekst en foto: Martin Prick

Lieshout - Wethouder Ria van der Zanden reikte tijdens de viering van het 40-jarig jubileum van bridgeclub 'De Poort van Binderen' aan Gerda Spek en Trees van Rooi de vrijwilligerspenning uit van de gemeente Laarbeek.

Lesgeven
De beide dames hebben zich respectievelijk 40 en 25 jaar ingezet voor de bridgeclub. Ze zijn wedstrijdleider en assistent op verschillende bridgeavonden in de week. Allebei hebben ze bestuurstaken gehad en waren zij belast met het wedstrijdcommissariaat. Dankzij de opleiding tot bridgedocent hebben zij in het verleden en ook nu nog erg veel mensen het bridgen geleerd. Zowel aan beginners als aan gevorderden gaven zij met veel inzet les.

Familie
Bridge wordt vaak als een spel voor enkelen gezien en vaak als erg moeilijk beschouwd. Het is opgezet als een kaartspel, waarbij de factor geluk zoveel mogelijk moet zijn uitgeschakeld. Door goede concentratie, logisch denken en vooral goede communicatie met de -meestal vaste - bridgepartner moet de winst worden behaald. Het spel 'rikken' komt enigszins in de buurt maar is alleen in de verte familie van de bridgesport.

Verdiensten
Gerda Spek-Van Hees en Trees van Rooi zijn erg actief in het promoten van het bridgen in het algemeen en natuurlijk bij 'De Poort van Binderen' in het bijzonder. Om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen volgt het tweetal nog steeds veel workshops. Door die kennis dan weer over te brengen op de club stijgt het niveau daarvan. Steeds opnieuw proberen ze mensen enthousiast te maken voor de sport om daarmee nieuwe leden te werven. Omdat beide dames daarvoor veel werk verzetten heeft het bestuur van de bridgeclub gemeend om ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan hen te eren. Ze deden daarom een aanvraag voor de vrijwilligerspenning. Deze werd door wethouder Van der Zanden uitgereikt. De penning wordt vergezeld van een oorkonde, waarop de verdiensten van de gedecoreerde staan vermeld.

De uitreiking vond plaats in de grote zaal van het Bavaria Brouwerijcafé op zaterdag 19 januari, waar ter gelegenheid van het feest 40 bridgende leden een wedstrijd hielden. Normaal is de groep de helft kleiner, maar voor deze gelegenheid waren de zogenoemde dinsdag- en woensdaggroep samengevoegd.