Afbeelding
Foto: Johan Maas

KiKo zet gevarieerde musicalvoorstelling op de planken

Tekst: Stijn Geene (MLTeenz)
Foto's: Johan Maas

Aarle-Rixtel - Op zondag 27 januari was het zover. De musical van KiKo stond weer voor de deur. Een spektakel vol acteerwerk, dans en zang. Een show vol met de bekendste muziek. Muziek waar iedereen op mee kan doen.

Vier verschillende musicals ineen
De grote show kan bijna beginnen. De zaal druppelt langzaam vol met vaders, moeders, opa's, oma's en andere belangstellende bezoekers. Wanneer iedereen binnen is kan de musical beginnen. Het is niet een musical maar een verzameling van kleine musicals. De jongste groep (kleuters) mocht de aftrap geven. Zij vertonen het verhaal 'Roodkapje'. Hierna was het tijd voor de oudste groep. Zij lieten een voorproefje zien van hun nieuwe show die in maart in première gaat. Tijdens deze show komen veel nummers van Queen voorbij. Gwen (14) en Lotte (13) willen nog niet veel prijsgeven over het verhaal. ''Dan moet je toch echt naar onze nieuwe musical komen.'' Na de oudste groep is het tijd om naar de jongeren uit groep zes, zeven en acht te gaan kijken. Zij vertonen een korte versie van de musical 'Hairspray'. Een musical waarin een paar meiden heel graag naar de 'Miss Hairspray' verkiezing willen, maar het niet mag van hun ouders. Natuurlijk zat ook deze musical vol met muziek, dans en zang. Daarna was het tijd voor de laatste groep, de kinderen uit groep drie tot en met vijf. Zij deden de welbekende musical 'Annie', over het roodharige meisje in het weeshuis. Na deze mooie voorstellingen volgde als 'finale' een grote afsluiting. Het nummer 'Wij zijn KiKo', een parodie op het nummer 'We Will Rock You' van Queen. Een prachtig einde.

Hard werken ter voorbereiding
Om dit alles te laten slagen was er veel voorbereiding nodig. De kinderen van KiKo hebben zich vijf maanden voorbereid. "We hebben heel veel liedjes geoefend. We hebben ook veel geoefend met het acteren. We moesten heel veel teksten van liedjes kennen. Gelukkig hebben we hele goede begeleiders", vertellen Jenske, Isabel en Lara. "Ik geef de kleutergroep les", zegt begeleidster Renske met een grote glimlach. ''Ik zorg ervoor dat de kinderen de liedjes goed oefenen. We herhalen eerst de oude liedjes en daarna zingen we een nieuwe. De kinderen vinden het altijd heel erg leuk om te kunnen zingen. Als je ze na heel veel oefenen op het podium ziet staan ben je toch altijd best wel trots." Intussen zijn de voorbereidingen voor de nieuwe musical in maart alweer in gang. De meiden uit het koor hullen zich in geheimzinnigheid, maar leuk wordt het zeker.

Bekijk alle foto's op www.mooilaarbeek.nl.

Afbeelding