Commanderij College Laarbeek
Commanderij College Laarbeek Foto:

Open dag Commanderij College Gemert/Laarbeek

Tekst: Liz Visseren (MLTeenz)

Beek en Donk - Het Commanderij College Gemert/Laarbeek hield zaterdag 26 januari een open dag. Twee leden van de tienerredactie van DeMooiLaarbeekKrant gingen een kijkje nemen.

Open dag
De open dag begon om half tien en eindigde om twee uur, de gasten werden bij de hoofdingang met een rode loper ontvangen. Er werden presentaties en demonstraties gegeven en in Gemert was er zelfs live-muziek. Bezoekers konden zelf proefjes doen met bijvoorbeeld een microscoop. Bij het keuzevak 'Dienstverlening en Producten' was er een puzzel waarbij je moest raden welk gereedschap bij welk onderdeel hoorde. Bij het keuzevak 'Zorg en Welzijn' was er een restaurant waar de leerlingen het eten bereidden en de gasten mochten proeven. Er werden veel gezonde hapjes gemaakt, zoals een groentemuffin.In de aula van de school werd de inwendige mens voorzien en voor sport en spel kon je in de gymzaal terecht. Allerlei sporten waren daar aanwezig.

Locatiedirectrice Simons
De locatiedirectrice van Commanderij College Gemert was natuurlijk ook op de open dag en de tienerredactie mochthaar interviewen. Zo vertelde Mevrouw Simons dat de leerlingen van groep acht op de open dag kunnen zien hoe leerlingen op deze school leren vanuit een beroepscontext. Dat wil zeggen dat alles wat je op deze school leert, te maken heeft met je toekomstige beroep. De leerlingen krijgen onderwijs in de richtingen: Bouwen, Wonen & interieur (BWI), Produceren, Installeren & Energie (PIE), Zorg & Welzijn (Z&W), Dienstverlening en producten (Groen).

Leerlingen helpen vrijwillig mee
HetCommanderij College wil dat de bezoekers een goed beeld van de school krijgen. Mevrouw Simons gaf aan dat er meer dan 150 leerlingen hebben meegeholpen op de open dag. Zo hebben de leerlingen onder andere geholpen met het klaarzetten van materialen en waren ze ook aanwezig bij de open dag. Leerlingen hebben zich vrijwillig aangeboden om dit te doen. Bij de uitgang stonden twee zoemers, een zoemer om aan te geven dat je het als bezoeker leuk vond en een zoemer voor als je het niet leuk vond. Op deze originele wijze kreeg het Commanderij College te weten hoe geslaagd hun open dag was. De school is blij met het resultaat en met de leerlingen die hebben meegeholpen, en wil iedereen bedanken voor deze geslaagdedag. De school hoopt de leerlingen van groep 8 na de zomervakantie weer terug te zien.