Afbeelding
Foto:

Dorpsraad Lieshout start met 30km actie

Foto: Jan Jansen

Lieshout - De dorpsraad van Lieshout is vrijdag 25 januari - in het kader van verkeersveiligheid - gestart met een 30km actie. De actie is het gevolg van een drukbezochte informatieavond over verkeersveiligheid in Lieshout, welke georganiseerd was door de dorpsraad.

Tijdens deze avond konden de aanwezigen hun vragen en klachten kwijt over de verkeersveiligheid in Lieshout. De meeste klachten gingen over het te hard rijden binnen de bebouwde kom. De dorpsraad heeft al de klachten en knelpunten verzameld en in een gesprek met Wethouder Van der Zanden en beleidsmedewerker Frans Vlemmix overhandigd en besproken. In de terugkoppeling stelt de gemeente dat er ook door de inwoners te hard gereden wordt. Zij stelden voor dat in Lieshout, net als in Aarle-Rixtel en Beek en Donk, een 30km actie georganiseerd zou worden om inwoners en het overige verkeer te wijzen op hun snelheid binnen de bebouwde kom.

Vrijdag 25 januari was het zover. Om 13.00 uur zijn er enkele leerlingen van de basisscholen en twee vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland en de boa's de straat op gegaan. Ze zijn met twee laserguns de snelheid gaan meten van passerende auto's. Er waren maar weinig automobilisten die zich aan de snelheid hielden. Ook werden er nog borden opgehangen met 30km en een logo van de actie met de woorden 'Graag Traag'. De dorpsraadleden en de werkgroep hebben ook nog borden opgehangen bij de scholen, speeltuinen en in de straten waar klachten zijn over het te hard rijden.

De buurtverenigingen en betrokken personen in de diverse straten zijn door de dorpsraad gevraagd bij de actie en zullen de door Veilig Verkeer Nederland beschikbaar gestelde containerstickers uitdelen, zodat mensen er nogmaals op gewezen worden en er onderling ook over gaan praten. Met deze actie willen ze de mensen erop wijzen dat harder als 30km niet geaccepteerd wordt.

Tijdens de actie werd er al positief gereageerd door inwoners. De dorpsraad Lieshout wil samen met de inwoners de leefbaarheid in het dorp verbeteren door te luisteren naar de inwoners en initiatieven te ondersteunen. Bij klachten en vragen willen zij mee naar oplossingen zoeken. De dorpsraad blijft in contact staan met de gemeente over de knelpunten die mensen ervaren. Zij bedanken iedereen die aan deze actie bijgedragen heeft en hopen dat mensen zich meer bewust worden van hun snelheid en de risico's.

Afbeelding