De prins van Ganzendonck samen met de prins van KansPlus
De prins van Ganzendonck samen met de prins van KansPlus Foto: Marcel van de Kerkhof (Beek en Donk)

Voetjes van de vloer bij gezellige carnavalsmiddag KansPlus

Tekst: Martin Prick
Foto's: Marcel van de Kerkhof (Beek en Donk)

Beek en Donk - De Club van 100 en KansPlus organiseren voor mensen met een beperking een carnavalsmiddag met medewerking van een grote delegatie van de Teugelders van Ganzendonck. Compleet met de dansmariekes van de carnavalsvereniging en de Party Freunden maken ze er een gezellige middag van.

Aan het begin van de middag komt een grote groep van carnavalsvereniging De Teugelders de zaal Dave van den Burgt binnen. De dansmariekes voorop en natuurlijk vergezeld van Prins Luuk en zijn gevolg, uitgedost als bijvoorbeeld stewardess of iemand met een hoed op, die zo weggelopen zou kunnen zijn uit De Efteling. Allemaal komen zij voor de mensen die door hen en KansPlus een goed hart worden toegedragen.

Marijn en Sofie
Vanuit Kansplus is prins Marijn het middelpunt samen met zijn prinses Sofie. Adjudant Ruud zorgt ervoor dat de twee niets te kort komen en ze hun status hoog houden. Burgemeester Frank van der Meijden is niet met lege handen gekomen. Uitgedost in een mooi 'pauwenpak' is hij samen met zijn vrouw gekomen om 'vitaminen' uit te delen. Deze vitaminen zijn een aantal kleine snoepzakken bestemd voor de cliënten van KansPlus. De prins, prinses en adjudant mogen helpen deze uit te delen. Ondertussen gaan Prins Luuk en zijn adjudant met iedereen die dat maar wil op de foto, omrand door een 'gouden' schilderijlijst.

De middag wordt georganiseerd door de Club van 100, een stichting van de Teugelders, die goede doelen steunt en is opgericht door oud-prins Ger Janssen. Daarnaast doet KansPlus afdeling Laarbeek, Gemert-Bakel en Boekel mee. De stichting bestaat dit jaar 60 jaar en heeft daarvoor diverse extra activiteiten georganiseerd. De eerste is een modeshow op 17 maart, waarbij het eigen orkest 'NooitGedacht' voor de muzikale opluistering zorgt, waarbij een aantal leden van KansPlus als mannequin zullen optreden. In juni wordt er samen met Sparta'25 een zeskamp georganiseerd.

Eén groot feest
Voor alle vrijwilligers van vanmiddag is het een hele klus om de middag te laten slagen voor de mensen met een vaak geestelijke beperking. Maar plezier is er genoeg! Het inzetten van de polonaise is voor de meesten al een prima bron van vermaak. Als dan de dansmariekes hun dansjes nog eens laten zien en de Party Freunden hun liederen zingen samen met 'hulpzangers', kan de middag niet meer stuk. In de polonaise zijn cliënt en Teugelder één, ze vieren samen een groot feest. Centraal voor de diskjockey staat iemand in een prinsentenue compleet met minuscuul rood kwastje aan de voorkant zijn hoed, ritmisch met de tamboerijn de muziek te begeleiden. Hij houdt dit de hele middag perfect vol! Kortom een gezellige middag die de integratie van diverse groepen in de samenleving bevordert.

Afbeelding