Laatste kunstlezing KBO Beek en Donk

Beek en Donk - Op 14 februari a.s. vindt alweer de 4e en laatste kunstlezing van dit seizoen van Seniorenvereniging KBO Beek en Donk plaats, op 14 februari, in het Ontmoetingscentrum in Beek en Donk. Dr. Ger Jacobs neemt u mee naar een reis in de kunstwereld, met de titel 'Wat je mooi vindt' als basis voor een privéverzameling, in dit geval van de Duitse industrieel en tropenarts Gustav Rau.

Zijn collectie is een dwaaltocht door kunst van de 15e tot de 20e eeuw. Als je deze werken bekijkt kom je tot de conclusie dat schoonheid van alle tijden is, maar tegelijkertijd dat in alle tijden anders tegen het begrip kunst wordt aangekeken. Tot het einde van de 19e eeuw was de schoonheid niet uitgevonden door de schilder, maar fungeerde deze slechts als maatschappelijk doorgeefluik. Dit wisselde rond de overgang naar de 20e eeuw. De verzameling van Gustav Rau bestaat uit honderden schilderijen van diverse kunstenaars uit deze periode, van Fra Angelico tot Monet. Vlak voor zijn overlijden schonk Rau zijn verzamelde werken aan het Unicef Kinderfonds dat de werken voorlopig liet opslaan in het Arp Museum in Remagen. Van daaruit worden ze uitgeleend of verkocht ten bate van Unicef. Hun schoonheid dient daarmee nog een 'schoner' doel.

Dr. Ger Jacobs geeft zijn visie en commentaar op de schoonheid van collectie 'Rau' en wandelt met u door vijf eeuwen kunst. Noteren dus 14 februari 14.00 uur ontmoetingscentrum. KBO leden betalen €6,50 en niet KBO leden €7,50. Dit is inclusief een kopje thee of koffie. Graag tot 21 februari.