Café Thuis/Bedovo HS1 geeft titelkandidaat Skunk ongekend pak slaag

Beek en Donk - Doelstelling dit seizoen voor het sterrenensemble van Café Thuis/Bedovo Heren 1 is handhaving, alleen deze doelstelling was al voor de winterstop ruimschoots gehaald. Met vijf en half basisspelers en een handjevol vaste 'reserve' krachten een hele puike prestatie op zichzelf. Huidige doelstelling; het de teams lastig maken die voor het kampioenschap willen gaan.

Bedovo heren 1 kan hier een goed begin meemaken. De eerste wedstrijd tegen de top 3 stond deze zaterdag tegen het jeugdige Skunk HS2 op het programma. Al na een paar ballen was het duidelijk. Beide teams waren zeer aan elkaar gewaagd. Café Thuis/Bedovo Heren 1 stond er weer zoals in haar jongere jaren. De pass kwam weer bijna perfect. Er werden op alle posities ballen op de grond gebonkt of op een slinkse dropshotachtige manier waar Bart D. na deze wedstrijd patent op heeft aangevraagd. Het scoreverloop ging in de eerste set gelijk op. Maar toen Bedovo ook nog alles van de grond ging halen, werden de heren van Skunk nog meer onder druk gezet. Het gevolg was dat Bedovo een kleine voorsprong pakte en deze niet meer uit handen gaf. De eerste set ging naar Bedovo met 25-18. Eerste punt was binnen. Overigens is er weer na lange tijd iets gewijzigd is het Asakim klassement. Bart Rovers pompte de bal lekker op het gezicht van de libero. Op naar de tweede set. Opdracht was makkelijk. Hetzelfde spelen als in de eerste set. Wederom ging het gelijk op. De heren van Skunk probeerde extra gas te geven. Bij Bedovo kraakte en kreunde de volleybalmachine maar brak uiteindelijk niet. De tweede set werd op spectaculaire wijze binnen gehaald met 26-24. De derde set werd er weer tegen de Beek en Donkse formatie aangebeukt. Maar de muur bleef weer staan. Ook de derde set werd gewonnen met 26-23. Ja je leest het goed. Maar uiteindelijk werd de set toch nog binnen geharkt met de officiële cijfers 25-23. BAM de winst was binnen. Skunk was gebroken en de heren van Bedovo waren in euforische stemming. Om de pijn nog wat heftiger te maken en nog wat extra zout in de wonden te strooien werd ook nog de vierde set gewonnen met 25-20.

Lisanne was deze week een welkome aanvulling in het team van Next/Bedovo Dames 1. Meegereisd naar het pittoreske Sambeek mocht zij op het nippertje nog meespelen na een onjuist ingevuld wedstrijd formulier. Deze troubles zorgde voor een slechte start van de wedstrijd voor de dames van Bedovo. Een ruime achterstand in de 1e set kon hierdoor niet ingehaald worden. Next/Bedovo Dames 1 wist zich bij elkaar te rapen en beter te starten in de volgende set. Door problemen met aanvallend en scorend vermogen konden zij niet inlopen op Avance Dames 1 en zagen ook hen de 2e set pakken. Het vertrouwen van Next/Bedovo Dames 1 was wel gegroeid en er werd vrijer gespeeld. Door energiek en leuk spel en vaak ook hard werken vechten de dames zich naar een voorsprong aan het einde van de set. Deze set werd dan ook zeer verdiend gewonnen door de dames van Bedovo. Helaas bleek het doorzettingsvermogen niet van lange duur. In set 4 kon Next/Bedovo Dames 1 geen verschil meer maken. Ze vertrekken met slechts 1 puntje terug naar huis.

Avance DS1 - Bedovo DS1: 3-1. (25-17, 25-19, 21-25, 25-20)
Skunk HS2 - Bedovo HS1: 0-4. (18-25, 24-26, 23-25, 20-25)
Ovoco DS3 - Bedovo DS2: 0-4. (20-25, 16-25, 09-25, 10-25)
Detac MB2 - Bedovo MB1: 3-1. (25-14, 25-23, 17-25, 25-18)
Skunk JC1 - Bedovo JC1: 1-3. (26-24, 16-25, 19-25, 27-29)
VC Polaris MC3 - Bedovo MC1: 3-1. (12-25, 25-10, 25-10, 25-15)