Afbeelding
Foto: Joost Duppen

Blije en trotse gezichten bij De Groof Uitvaartverzorging

Tekst: Marie-Christine van Lieshout
Foto: Joost Duppen

Beek en Donk – Een flinke verbouwing en het openen van het eerste crematorium in Laarbeek. Na bijna een jaar hard werken werd afgelopen vrijdag en zondag onder grote belangstelling het resultaat getoond.

Kleinschaligheid en persoonlijke wensen hoog in het vaandel
Met het aanbrengen van een mooie tekst op de muur worden de laatste puntjes op de i gezet. Familie de Groof en medewerkers kijken er naar uit om alle belangstellenden te ontvangen. Het stemmig ingerichte gebouw straalt rust en warmte uit. Een plek waar je samen kunt komen om geliefden de laatste eer te bewijzen. De droom van Elly de Groof komt uit. Naast het geven van een persoonlijk afscheid kan de overledene nu ook tot het laatste moment begeleid worden. Door crematorium 't Laar heeft de uitvaartverzorger alles binnen de muren van het gebouw. Afgelopen jaar heeft Elly voornamelijk de bouw begeleid en haar dochters Moniek en Jakeline zorgden achter de schermen dat uitvaarten nog steeds goed konden verlopen. Het uitvaartcentrum kan nu nog meer rekening houden met persoonlijke wensen. Het gebouw is zo ingericht dat de aula een centrale plek is, maar het gebouw biedt ook mogelijkheden voor een intieme uitvaart. Zelfs buiten kan een ceremonie gedaan worden.

Openingsceremonie
Vrijdagmiddag spreekt Elly alle medewerkers van de bouw persoonlijk toe. Een prettige samenwerking waarin alle kwaliteiten van beiden partijen benut werden. Het werken voor een uitvaartverzorger was voor velen geen alledaagse bezigheid. Elly besluit haar verhaal met een grapje. "Mochten jullie komen te overlijden dan zijn jullie van harte welkom." Ook lovende woorden voor haar eigen medewerkers, die er ondanks verbouwingen telkens weer in slaagden om uitvaarten op een mooie en stemmige manier door te laten gaan. "Er is heel wat stof geruimd", wordt er gelachen, "maar het was voor een goed doel." Iedereen is trots en klaar om het resultaat te tonen.

Een drukte van belang
Als zondag de open dagen achter de rug zijn, blijken meer dan tweeduizend mensen De Groof bezocht te hebben. "Mensen denken steeds meer na over hun uitvaart", vertelt uitvaartverzorgster Shirley. "We kunnen nu nog meer tegemoetkomen aan persoonlijke wensen." Shirley toont trots de nieuwe familiekamer. Naaste familie kan hier in alle rust voor de afscheidsceremonie samenkomen. Bijzonder is ook het beeldscherm waarop de aula met aanwezigen te zien is. De Groof biedt ook de mogelijkheid om de afscheidsdienst live te streamen. Met het verbouwde pand en het crematorium is De Groof klaar voor de toekomst.

Bekijk alle foto's op www.mooilaarbeek.nl.