Winst voor Bedovo Heren en Dames 1

Beek en Donk - De mannen van Café Thuis/Bedovo H1 speelden zaterdag 23 februari voor de derde week op rij een wedstrijd tegen een team uit de top 3. De nummer 1 en 2 van de ranglijst werden de afgelopen twee weken netjes aan de kant gezet met 4-0 en 3-1. Deze week zaak om daar gevolg aan te geven en ook de nummer 3 van de lijst Were-Di te kloppen.

De eerste set gaf gelijk aan dat als de mannen uit Beek en Donk even aanzetten Were-Di geen inbreng in deze wedstrijd heeft. Bedovo wist aan het begin van de set gelijk een comfortabele voorsprong te pakken en kon deze gemakkelijk vasthouden. Were-Di kreeg geen vat op de service en stond ongeïnspireerd in het veld waardoor het Bedovo wel erg gemakkelijk werd gemaakt. 16-25 in het voordeel van Bedovo. Het doel was duidelijk. Zo doorgaan en dan werd het een makkelijke middag voor Bedovo. Niets was echter minder waar. Bedovo zakte compleet in elkaar. Geen beleving, geen servicedruk en ook de passing en spelverdeling lieten te wensen over. Met de hakken over de sloot werd er met goed blokkerend vermogen de set alsnog gestolen. In set 3 en 4 was echter de energie toch weg. Mede door de scheidsrechter die zo ontzettend slecht floot dat zelfs de thuispartij zich begon te schamen voor hem, was Bedovo niet meer bezig met volleyballen. Setje 5 moest dan maar laten zien dat Bedovo ongeacht scheidsrechter of tegenpartij wel degelijk in staat is om goed te volleyballen. En zo was het ook. Bedovo haalde niet het gewenste niveau maar zelfs dat was al genoeg om de overwinning binnen te slepen.

Vijfde set bezorgt Dames 1 winst
Afgelopen zaterdag speelden Next/Bedovo Dames 1 eveneens tegen het Gemertse Were-Di. Thuis liet Bedovo niets van hen heel dus nu was het de vraag of zij dit kunstje in Gemert zouden kunnen herhalen. Bedovo startte zoals gebruikelijk wat moeizaam op, maar al gauw begon het er weer op te lijken. Were-Di stond overduidelijk onder druk en zij wisten hun foutenlast niet onder controle te krijgen. Met slim en gevarieerd spel in de aanval trok Bedovo de 1e set naar zich toe. Halverwege de set was het verzet gebroken wat leidde tot een klinkende 14-25 overwinning. De tweede set kwam opnieuw traag op gang. Aan beide zijden werden de nodige fouten gemaakt, maar het bleef Next/Bedovo DS1 dat aanvallend het meeste druk wist te zetten. Ook de 2e set ging ogenschijnlijk eenvoudig naar de Beek en Donkse dames. In de derde en vierde set wist Were-Di zich verdedigend te herpakken en vrijwel alle ballen werden van de grond geraapt. Bij Bedovo slopen de fouten er in. Ketsers in de verdediging, miscommunicatie om prikballen en servicefouten... Waar Next/Bedovo in de eerste 2 sets een showtje volleybal opvoerde was het nu ploegen om niet volledig af te gaan. Zelfs dat slaagde niet. Een beslissende vijfde set moest gespeeld worden. Spannende, lange rally's alom in deze set. Op 12-14 zorgde een ietwat controversiële beslissing van de scheidsrechter voor het winnende punt en kon dan eindelijk de verdiende winst gevierd worden.