Afbeelding
Foto: Daphne van Leuken

Ode aan Prins Eric wint Liedjesfestival Laarbeek

Tekst: Marie-Christine van Lieshout
Foto's: Daphne van Leuken

Lieshout – Uit alle kernen van Laarbeek zijn ze aanwezig, muzikale carnavalsvierders die met liefde en plezier het Laarbeekse Carnaval nog vrolijker maken. Twee keer elf nummers werden er gezongen en de polonaise werd geregeld ingezet. Een mooi initiatief van Omroep Kontakt om Laarbeek op eigen muziek te laten hossen.

Prins Eric's 'crib'
Langzaamaan stroomt de zaal van Café de Koekoek vol. Drie prinsen hebben al hun opwachting gemaakt, maar Prins Eric en zijn gevolg hebben vandaag een druk programma. 's Ochtends zijn ze in hometown Raopersgat met veel Brabantse prinsen op de Prinsenfoto van het Eindhovens Dagblad geweest, om daarna meteen naar de prinsenreceptie in buurdorp Gerwen te vertrekken. De eerste ode van Karel Huygens met de Polypo's aan zijne koninklijke hoogheid werd in eerste instantie niet gehoord. Tijdens de tweede ronde werd dit ruimschoots goed gemaakt. Karel won ook een weddenschap. Prins Eric en gevolg vertoeven regelmatig in de Koekoek en tot ieders verbazing zingt zijn maatje een maatje mee.

Vrolijk feestje met vier carnavalsverenigingen in de hoofdrol
Winnaars van vorig jaar, Party Freunden, vertolken aan het begin van de middag het winnende nummer van vorig jaar. Lichte paniek bij leden van studentenvereniging BSG. Als eerste geloot en het zangtrio is nog niet compleet. De Wageningse studenten, met daarin Bart uit Aarle-Rixtel en Thomas uit Beek en Donk, organiseren vanaf twaalf april een leuk weekend in Mariahout en willen zich graag laten zien. Net op tijd stormt het derde lid het podium op en kunnen ze met 'Hé, Annebelle waar zin de frikandellen?' zorgen voor de eerste polonaise die middag. Bh Titus en z'n Himmels gevolg bezingen het Ganzendonkse thema in 'Verrekes Werem' en terwijl buiten het zonnetje schijnt zetten de zangeressen van Di is 't, geheel getooid in veren, het zelfgeschreven 'Dansa de samba do Brazil' in. Hoe werem wil je het hebben?

Carnaval in Laarbeek en ver daar buiten
De Dames van over het kanaal houden Mariahouts eer hoog met 'Kom eens kieken'. Ze zijn, net als een groot aantal van de deelnemers, vaste waarden tijdens het liedjesfestival. Marlies Geeven en Sjeanne de Wit hebben als jury de zware taak om direct punten aan alle deelnemers te geven. Daarnaast heeft Wim Daniëls alle teksten bekeken en ook van punten voorzien. Met de vlotte presentatie van Jorg Krijnen is omroep Kontakt erin geslaagd een gezellige, creatieve middag te verzorgen. De winnaars treden op drie maart tijdens de sleuteloverdracht op. In de Koekoek wordt nog een 'sensuele polonaise' ingezet. Een knipoog naar 'Me too' waar ver buiten Laarbeek aandacht voor was. Een mooie opmaat naar het Laarbeekse carnaval.

Afbeelding