CV De Trekkers tijdens carnaval 2019
CV De Trekkers tijdens carnaval 2019 Foto:

Diskwalificatie?!

De beste omschrijving van carnaval is volgens ons muziek, gezelligheid en een biertje erbij. Maar wie is ons? Een jonge vriendengroep rond 19 jaar uit Aarle-Rixtel die niet van stil zitten houdt, genaamd C.V. de Trekkers. We bouwen elk jaar met veel plezier een carnavalswagen en dit zorgt ervoor dat we 's avonds niet op straat hangen.

Gezelligheid staat op onze wagen bovenaan, daarom is er muziek en dat biertje mag dan ook niet vergeten worden, want dat is in ons opzicht waar carnaval om draait! Vol trots rijden we met onze wagen verschillende optochten en doen we mee voor de prijzen. We rijden o.a. in Stiphout, daar zien ze ons graag komen en houden ze ook wel van een feestje. Zolang het maar netjes gaat! Ook in Helmond zijn we van de partij. Een grote en gezellige optocht waar veel Laarbeekse feestwagens zoals de onze te vinden zijn. Dit jaar voor het 2e jaar als afsluitende optocht ook in Brouwhuis meegelopen. Met als einde een super gezellige afterparty midden in het dorp! \

Ook in ons eigen dorp doen we uiteraard met veel plezier mee, dit jaar voor de 7e keer. Maar dat ging voorheen ook al niet zonder slag of stoot. De gemeente stelt strenge eisen, het voelt voor ons alsof we niet meer welkom zijn in onze eigen gemeente. En dat vinden we jammer.

Dit jaar ging het verrassend goed! Helaas wel de enige wagen, wat wij als groep erg jammer vinden. Maar toch was het een gezellige boel. Met heel de groep hebben we genoten en kijken we terug op een super leuke en vooral gezellige optocht!

Als je als enige wagen mee doet, is het voor de jury natuurlijk niet heel erg lastig om te kiezen. Dus met een goed gevoel gingen we richting de prijsuitreiking. Maar dit goede gevoel sloeg al snel om.

Diskwalificatie?!
Ja, diskwalificatie! Stichting Organisatie Carnaval Ganzegat was verplicht om ons te diskwalificeren door de strenge regelgeving vanuit gemeente Laarbeek.

De muziek stond inderdaad hard. Maar iedereen langs de kant deed vrolijk mee. Tijdens de optochten houden wij rekening met welke muziek wij draaien zodat het voor publiek ook leuk blijft. Daarom draaien wij op de drukke stukken carnavalsmuziek en op de rustige stukken kunnen we zelf lekker losgaan.

Dit jaar in Ganzegat dus geen categorie wagens, omdat wij gediskwalificeerd waren. Toch mochten we nog even naar boven komen om de aanmoedigingsprijs op te halen! Wij willen Stichting Organisatie Carnaval Ganzegat bedanken voor het vertrouwen en de goede oplossing! Want wij als carnavalsgroep snappen ook dat een optocht zonder wagens geen optocht is. En dat Stichting Organisatie Carnaval Ganzegat met de aanmoedigingsprijs de enigste wagen in de optocht voor volgend jaar probeert te behouden.

Is dit het einde van C.V. de Trekkers in de Ganzegatse optocht? Of staat de gemeente Laarbeek open voor verandering? Wij wachten af!

Met feestelijke groet,
C.V. de Trekkers