Afbeelding
Foto: Marcel van de Kerkhof (A-R)

Lammetjes knuffelen op Hoeve Lange Vonder

Tekst: Nina Sneijers (ML Teenz)
Foto's: Marcel van de Kerkhof (A-R)

Beek en Donk - De wind blies je haast van je sokken, maar de open dag bij Hoeve Lange Vonder werd ondanks het slechte weer toch goed bezocht. Kinderen met geschminkte gezichten knuffelen met lammetjes op hun schoot, of klimmen op de hooibalen. Papa en mama staan erbij om de meest vertederende foto's te maken.

Lammetjes knuffelen
In de stal is het druk met mensen en schapen. Kinderen staan vooraan om de beesten eens goed te bekijken. Als ze willen, mogen ze zelfs een lammetje vasthouden. Terwijl zij zich vermaken met de pluizige dieren, kunnen de ouders naar het winkeltje wat ernaast zit. Daar worden streekproducten verkocht, zoals schapenkaas. Eigenares Femke de Groot, die druk in de weer is iedereen te helpen, geeft bereidingstips voor hun gekochte producten.

Pannenkoeken en broodjes
Als de kinderen uitgekeken zijn en trek krijgen, kunnen ze bij het kraampje van Melktap De Lage Broekkant pannenkoeken kopen. Er zijn ook zelfgemaakte zuivelproducten te koop, zoals yoghurt of chocomelk. Bij het kraampje van Familie van der Aa hebben ze broodjes met varkensvlees. Op die manier kun je hun varkensvlees proeven en kennismaken met streekproducten. Ook ligt er een blaadje met uitleg, voor mensen die dat interessant vinden. "Hebben jullie frietjes?", wordt er nog gevraagd, maar die verkopen ze niet.

Schminken
Bij de stand van het hondenpension kunnen kinderen zich laten schminken. Overal lopen kinderen met gekleurde gezichtjes rond. Bij Victory Staffs kun je je hond in de zomer onderbrengen als je op vakantie gaat. Ook kun je er hondenvoer, - koekjes en supplementen kopen. Daarnaast staat het kraampje van 'Gezondheid in de praktijk', waar je uitleg kunt krijgen over gezondheid. Ook worden er recepten uitgedeeld.

Buurt bekender
"Er is hier meer dan alleen een straat met auto's", zegt Femke over deze buurt. "Met deze dag willen de bedrijfjes laten zien welke streekproducten er allemaal te verkrijgen zijn in de buurt. Ook is het voor wandelaars en fietsers een leuke buurt om eens heen te gaan. Deze dag wordt druk bezocht en geeft ze veel bekendheid. Er komen veel mensen die er nog niet eerder waren geweest. Sommige mensen zijn wel al vaker geweest, maar komen ook dit jaar weer terug. Daarnaast doet de verkoop van de producten het nu goed."

Ondanks de harde wind en regen, was het een verrassende en leuke dag voor jong en oud om eens even kennis te maken met deze buurt.

Bekijk alle foto's op www.mooilaarbeek.nl.

Afbeelding
Afbeelding