Slagwerkgroep en Jeugdorkest O&U gaan door

Beek en Donk - Na een spetterend optreden tijdens de succesvolle carnavalsconcerten staan de volgende activiteiten alweer voor de deur bij O&U.

Slagwerkgroep O&U geeft op zaterdag 30 maart het eerste voorproefje van het programma voor het slagwerkconcours in november. Samen met de Slagwerkgroep uit Deurne wordt in Muziekcentrum Het Anker in Beek en Donk een bijzonder uitwisselingsconcert gegeven. De stukken die worden gespeeld vertellen namelijk een uniek verhaal. We gaan terug in de tijd, op reis door het leven. En met een explosieve apotheose wordt een nieuwe broederschap beklonken. De samenwerking tussen jeugd en ervaring krijgt hier nieuwe vormen. Met royale ritmiek en speciale intonaties wordt je idee van slagwerk opnieuw ingekleurd. Vanaf 19.30 uur is Muziekcentrum Het Anker open. Om 20.00 uur begint het concert, dus kom zeker kijken!

Een week later op 6 en 7 april staan de eerste (gratis) activiteiten van het vijftigjarig jubileum van het Jeugdorkest op de agenda. Zaterdag 6 april draait om het thema muziek en brein, met overdag workshops (voor iedereen tussen de acht en achttien jaar) van Rap, DJ en slagwerk. 's Avonds zal er een thema- en beleefavond zijn over Muziek en Brein. Deze avond staat onder leiding van Anna Eva en Pieter Prick, bekend van o.a. het tv-programma De Wereld Draait Door. Zij vertellen jou wat muziek met het brein doet!

Zondag 7 april staat het scholenproject en het open podium op de agenda. Dit is de dag om te laten zien wat jij allemaal kan! Meld je hiervoor direct aan. Stuur een e-mail naar 50jaarjeugdorkest@oenu.nl. Dan ontvang je vanzelf een inschrijfformulier waarmee jij je kan aanmelden! Ook hier geldt, erbij zijn is meemaken! Dus kom eerst zaterdag 30 maart om 20:00 uur kijken en luisteren naar de Slagwerkgroepen van Beek en Donk en Deurne (toegang € 5,- inclusief een consumptie); en kom de week erna zelf meedoen met muziek en brein! Leuk, leerzaam en vooral ook samen muzikaal lachen. Goed voor het brein; fijn voor het lichaam; fantastisch om samen te ervaren! Je bent van harte welkom.