ALV Sint Servatius Gilde

Lieshout - De Algemene ledenvergadering voorjaar 2019 van Sint Servatius Gilde Lieshout, vond woensdagavond 20 maart plaats. Met een goede opkomst van de leden, ondanks de nodige afmeldingen, opende de Staande Deken (voorzitter) Willem van Pelt de vergadering met de christelijke groet.

Het is altijd toch een belangrijke vergadering in het voorjaar, want op deze avond moet vooral, de penningmeester verantwoording afleggen over het afgelopen jaar en brengt de Kascontrolecommissie verslag uit. Over het kasverslag, agenda punt 5, waren geen op of aanmerkingen door de vergadering. De penningmeester straalde wederom vertrouwen uit. De jaarrekening lag immers per tafel ter inzage. Agendapunt 6, verslag kascontrole, hier kon door de kascontrole commissie eensgezind verklaard worden dat er geen malversaties te bespeuren waren, het er piekfijn uitzag en dat er dus gedechargeerd kon worden.

Agendapunt 8, Bestuursverkiezing: Piet v.d. Burgt -Tweede Deken (penningmeester) aftredend en niet herkiesbaar. Voor deze vacature stelt het bestuur aspirant gildebroeder Bert v.d. Biggelaar voor. Deken Frank v.d. Kam is aftredend en herkiesbaar. Frank is algemeen bestuurslid, vertegenwoordigd de jongere broeders, lid van de schiet-commissie en vendelier.

Na de pauze is de uitslag van de bestuursverkiezing en met volledige stemmen zijn de beide heren in het bestuur gestemd voor een periode van drie jaar. Aftredende Piet v.d. Burgt werd hartelijk bedankt voor zijn inzet, al die jaren op vele fronten binnen het gilde, met een drankje en een beeldje van de Vendelier en voor zijn vrouw Gerda was er een mooie bos bloemen. Dan was er nog een stemming over de aspirant-broeder Bert v.d.Biggelaar en zijn beëdiging kan op 11 mei op de teerdag plaats vinden.

Ook zijn er nog 4 aspirant-gildebroeders aangemeld en door de gildebroeders akkoord bevonden op de laatste Broederavond, Peter en Rini van Kaathoven, Mark Lommen en Martin Thoonen. In 2020 viert het Servatiusgilde het 600-jarig bestaan. Hiervoor zijn al diverse commissies aan het werk om er een mooi jaar van te maken en in juni komen de definitieve plannen naar buiten. Na enkele vragen in de rondvraag kon de Staande Deken afsluiten met het christelijke gebed en konden de leden nog lekker genieten van de derde helft, het na-vergaderen in een lekkere ontspannen sfeer.