Vlnr: Marjan, Tim en Anja
Vlnr: Marjan, Tim en Anja Foto: Marcel van de Kerkhof (B&D)

Brouwerij Bavaria viert uitbundig 300-jarig bestaan

"Stoer dat Bavaria voor een lokale partij kiest"

Tekst: Nikki Barten
Foto's: Marcel van de Kerkhof (B&D)

Lieshout – Bijna een week lang feest, tot in de puntjes verzorgd. Het 300-jarig bestaan van Brouwerij Bavaria is niet onopgemerkt gebleven. Het is duidelijk dat de brouwer er alles aan heeft gedaan om iets unieks neer te zetten. De zussen Anja en Marjan Corsten van Bavaria Brouwerijcafé/Hop evenementenbureau in Lieshout en Tim Klomp Bueters van Bromios kunnen met trots terugblikken op deze gigantische klus, die Bavaria hen 'gegund' heeft.

De Commissaris van de Koning Wim van de Donk trapte de feestweek woensdag af door een bezoek waarmee hij de brouwerij 'Het Predicaat Koninklijk' mocht geven. Donderdag was het koningin Máxima die een bezoek bracht aan de Lieshoutse brouwer. Ongeveer 3000 personeelsleden en gepensioneerden met partners kwamen vrijdagavond naar het personeelsfeest, waar zij verwend werden met optredens van Chef'Special en Guus Meeuwis. Zaterdag en zondag stonden in het teken van de familie Swinkels en de voetbalwedstrijd Ajax-PSV voor genodigden. Maandag waren 2700 zakenrelaties te gast om het 300-jarig bestaan mee te vieren. Zij werden o.a. verrast met een tafelgesprek geleid door Humberto Tan.

Organisatie
Wie het 'jubileumterrein' betreedt, weet niet wat ie ziet. Overal waar je kijkt is het af, van meubilair tot decoratie en van de vloer tot aan de prullenbakken. Overal komt het logo van 'Bavaria 300' terug. Een heuse beergarden waar speciale bieren bij het eten getipt worden, een Almhut waar gegeten en gedronken kan worden, een rookruimte waarin je je op het Bavaria-terrein zelf waant en een grote feestzaal met 2 VIP-decks waar menig café jaloers op zal zijn. Maar liefst 85 bierproducten van Royal Swinkels Family Brewers worden geschonken.

Moe, maar bijna voldaan leiden Anja, Marjan en Tim DeMooiLaarbeekKrant maandagmiddag rond. Nog één dag moeten zij knallen en dan zit het geweldig grootse feest erop. Anja vertelt: "Tim en ik raakten met elkaar in gesprek tijdens het festival Paaspop. We hadden gezamenlijke vrienden, maar kenden elkaar niet heel goed. We kregen het over het 300-jarig bestaan van Bavaria en planden samen een lunch in om het hierover te hebben. Zo zijn de ideeën geboren en werden we bij de voltallige directie uitgenodigd om ons plan te presenteren. Hiervoor moesten we onze zomervakanties inkorten, waarna we een definitieve 'go' kregen begin september." Tim vult aan: "Het is heel stoer van Bavaria dat zij het risico hebben genomen om voor lokale partijen te kiezen. Het is een uitdagende klus, waarmee Bavaria een visitekaartje wil achterlaten. Tot in de details moet het perfect zijn. We vinden het geweldig dat ze het aan hebben gedurfd en ons deze kans hebben gegund. Inmiddels vindt Paaspop bijna weer plaats en kunnen wij samen terugkijken op een geweldig jubileumfeest."

Tim en Anja zijn enthousiast over de samenwerking tussen beide partijen. "Tim weet met zijn team perfect hoe je zoiets neer moet zetten, op- en af moet breken en waar je allemaal rekening mee moet houden. Wij hebben veel ervaring in de horeca en weten hoe dat werkt", legt Anja uit. Voor de realisatie van het feest(terrein) moest er veel gebeuren. Tim vertelt: "We zijn hier al maanden dag en nacht mee bezig. Het begint met de wensen van Bavaria en gaat dan verder in de realisatie. Wat kan wel en wat kan niet? Hierin moeten we advies geven aan en nauw samenwerken met de opdrachtgever, Bavaria." Anja vult aan: "Het is wel heel prettig dat de lijntjes met Bavaria, door ons Bavaria Brouwerijcafé, kort zijn. Dat schakelt prettig. We hebben geprobeerd het uiterste eruit te halen. Ook hebben we gedacht in lokale en regionale partijen. Bijna alles wat we ingehuurd hebben, komt uit de buurt. Dat is de manier waarop we graag willen werken."

Smaak naar meer
Beide partijen zijn enthousiast over de samenwerking en spreken uit veel respect te hebben voor elkaars team en hoe goed het bij ieder geregeld is. "We kenden elkaar nog niet zo heel goed, dus dat was toch een risico. Dat het dan zo goed klikt en werkt is perfect. Dit smaakt naar meer." Met trots kunnen de partijen terugblikken op het 300-jarig bestaan. De feestweek zit erop en de afwikkeling is begonnen. Na maanden hard werken, zijn zij een ervaring, beleving en samenwerkingspartner rijker. En daarom heffen zij met drieën nog één keer het glas: proost!

Afbeelding
Afbeelding