Afbeelding
Foto:

Na 22 jaar eindelijk weer een titel voor BC Lieshout

Tekst: Martin Prick

Lieshout - Voor het eerst na lange tijd is het een damesteam van BasketbalClub Lieshout weer gelukt om de titel te veroveren. 22 jaar heeft de vereniging op een nieuwe senioren kampioenstitel moeten wachten. In 1998 werden de dames toen landskampioen in de eredivisie van Nederland. Deze keer is het was klasses lager, maar dat maakt de pret er zeker niet minder om.

Kampioen
Al sinds een aantal maanden stonden de vrouwen uit Lieshout gelijk met Venlo. Hoewel Tantalus-2, een team van Eindhovense studenten, onderaan de lijst staat, is het altijd weer spannend of het ook echt lukt om kampioen te worden. Het begin van de wedstrijd is in het voordeel van Tantalus. Het team wordt dus al heel snel met de voetjes op de vloer gezet: "Dat viel wel even tegen", zegt Ayla, "maar ja dat gebeurt soms". Ook de uitslag van een wedstrijd tegen Oirschot een aantal maanden geleden, een team waarvan we meestal winnen, viel toen goed tegen. En dan denk je: Als het maar niet weer fout gaat…" Maar dat ging het gelukkig niet. In de sporthal van de TU/e verslaat Lieshout met een score van 27-116 tegenstander Tantalus-2. We moesten afgelopen vrijdag nog één van de drie komende wedstrijden winnen, dus gelijk de eerste wedstrijd winnen is een mooi gevoel", vertelt Ayla enthousiast. Ayla Steegs-Janssen vindt het in haar hart jammer, dat de club niet in de eigen sporthal de titel binnenhaalt. Maar, gelukkig zijn er ook in Eindhoven een zo'n 40 fans aanwezig om de kampioenstitel te vieren. Vrienden, vriendinnen, ouders en schoonfamilie zijn opgetrommeld om op het terrein van de technische universiteit een feestje te vieren.

Ervaring
De groep uit Lieshout is een echte eenheid. Ayla (32) is de oudste en de volgende in leeftijd is Lisa Monen van 23. "Het is een echte jonge groep en ze zijn allemaal super fanatiek en gedreven", aldus de kersverse kampioen. Twee keer in de week wordt getraind, maar het belangrijkste is, dat iedereen het beste beentje voorzet. Een echte aanvoerder kent de groep niet en dat is volgens Ayla ook niet nodig. Maar uit haar verhalen blijkt dat Ayla wel als de morele aanvoerder wordt gezien, alleen al omdat ze de meeste ervaring heeft. Ze wordt ook wel de moeder van het team genoemd vanwege het leeftijdsverschil.

Huldiging
Aanstaande zaterdag om 18.15 uur speelt de groep weer in de eigen sporthal De Klumper. Dan staat er een huldiging op het programma en een klein feestje bij café Thuis in Beek en Donk, de sponsor van de club. Het champagnefeestje van afgelopen vrijdag zal in café Thuis ongetwijfeld worden herhaald, en dan hopen de dames er een leuke avond van te maken in hun sponsorhuis. Natuurlijk klonk vrijdag na de kampioenswedstrijd het lied 'We Are The Champions', maar het echte lied, dat bij kampioenschappen van Lieshout hoort, is van onze plaatselijke zanger. De titel is ''t Is Onze Club' en het lied is gemaakt door Carlos Donkers naar aanleiding van het kampioenschap van 22 jaar geleden. Ayla belooft de cd af te stoffen en dat lied aanstaande zaterdag zeker een paar keer te draaien tijdens het feest.

DeMooiLaarbeekKrant feliciteert de groep uit Lieshout en wenst hen veel succes toe in de komende jaren. En misschien… is dit de groep, die het succes van 22 jaar geleden kan evenaren.