Afbeelding
Foto: Joost Duppen

Vervolg voorpagina

Grappige klucht van Lieshoutse bodem

Tekst: Marlou van den Heuvel (MLTeenz)
Foto's: Joost Duppen

Geen prinsessen verhalen of verhalen over marsmannetjes, maar kluchten. En dit valt goed in de smaak bij het publiek, getuige ook de volle zalen die de toneelvereniging trekt bij de 9 uitvoeringen. Mocht dat enige zenuwen en spanningen met zich mee brengen voor de spelers, dan was dit niet te zien. De Lieshoutse vereniging wist op eigen bodem een grappige klucht neer te zetten. Er werd door de spelers alleen maar gelachen tijdens het opmaken en aankleden. Het leek eerder op een feestje dan dat ze op het punt stonden om in een uitverkochte zaal te gaan spelen. Totdat ze langzaam maar zeker allemaal in hun rol kropen, ineens stond er een totaal andere groep mensen. Een prins, een arrogante moeder en dito dochter, een zuiplap, etc.

Problemen in het hotel
Allemaal waren ze klaar om het stuk 'prinselijke problemen' op te voeren. Een klucht over driesterrenhotel 't Zilvergeneugt met een ietsiepietsie klein personeelstekort. Het enige wat nog over was van het personeel was de iets te brutale schoonmaakster en de manager. Samen proberen ze het hotel draaiende te houden, al was dit bijna geen doen met al de gasten die allemaal wel iets te klagen hadden. Hoe verder in het stuk, hoe meer problemen de manager krijgt. En alsof dit nog niet genoeg is, komt er ook nog een echte prins logeren. Dit is natuurlijk helemaal geweldig voor de naamsbekendheid van een hotel, als je fijne gasten hebt en genoeg personeel. Oftewel helemaal niet leuk voor hotel 't Zilvergeneugt. En dan is deze prins niet eens bij iedereen geliefd...

Applaus
Applaus en respect volgde voor alle spelers en vrijwilligers die een bijdrage aan dit stuk hebben geleverd. Het was opnieuw een prachtige opvoering. Heb jij dit prinselijke stuk gemist? Geen zorgen, volgend jaar weer een kans. Volgend jaar een nieuwe klucht en een nieuwe kans!

Bekijk alle foto's op www.mooilaarbeek.nl.

Afbeelding
Afbeelding