Onterechte nederlaag ASV '33

Aarle-Rixtel - ASV '33 verloor op Paaszaterdag de thuiswedstrijd tegen Bavos met 1-2. Op basis van het aantal kansen was een overwinning verdiend geweest.

De eerste kans van de wedstrijd was voor de bezoekers uit Bakel. Bij een uitbraak omspeelde de spits van Bavos keeper Martijn Verbakel. Daarbij speelde hij de bal wat te ver naar de zijkant, waardoor de keeper in tweede instantie alsnog redding kon brengen.

In de 19e minuut was het wel raak. Na een fraaie aanval over links kon Pim van Lijssel de bal eenvoudig binnen schieten: 0-1. Aanvankelijk kon ASV '33 daar weinig tegenover stellen, maar gaandeweg werd het team steeds sterker en wist het Bavos onder druk te zetten. Dat leverde een aantal aardige kansen op, zoals in de 35e minuut. Na een mooie aanval over rechts legde Pim van den Tillaart de bal terug op Teun de Koning. Diens inzet ging echter via de paal over de achterlijn. Vlak voor rust werd de bal uit een corner scherp voor het doel gebracht. Maarten Verbakel kopte de bal prima in en liet de keeper kansloos, maar de bal werd door een verdediger van Bavos van de lijn gehaald.

Ook in de tweede helft was ASV '33 de betere partij. Bavos werd teruggedrongen op eigen helft en dat leverde in de 61e minuut een doelpunt op. Pim van den Tillaart kopte de bal binnen, na een goede voorzet van Martijn Verbakel. Enkele minuten later kreeg Bavos een vrije trap. De verdediging van ASV '33 lette niet goed op, waardoor de vrijstaande Pim van Lijssel met een kopbal Bavos weer op voorsprong kon zetten. ASV '33 gaf niet op en speelde vol op de aanval. Dat resulteerde in diverse kansen voor onder andere Peer van de Kerkhof (schot langs), Maarten Verbakel (kopbal) en Jordy Kuijpers (afstandsschot net naast). In de 81e minuut speelde de ingevallen Thomas Fritsen twee verdedigers uit, maar zijn schot ging via de lat over. Enkele minuten later was het opnieuw Thomas Fritsen die de bal prima inschoot. De keeper van Bavos kon de bal met een mooie safe nog net onder de lat wegtikken. Uit de daaropvolgende corner wist Maarten Verbakel bijna te scoren, maar zijn kopbal ging net over.

Al met al een onverdiende nederlaag voor ASV '33.

Opstelling ASV '33: Martijn Verbakel; Robbert Mol, Bart Wilms, Bart Vermeulen, Erwin van Dijk; Peer van de Kerkhof, Luc Bankers (14e min.: Jordy Kuijpers), Teun de Koning (83e min.: Lucas Franssen); Kevin van Schijndel (75e min.: Thomas Fritsen), Pim van den Tillaart, Maarten Verbakel.