Finalisten voor grote en kleine beker bekend

Spannende ontknopingen in verschillende poules

Beek en Donk - De bekerfinalisten zijn bekend. Na de voorrondes en de strijd in de poules om de grote en kleine beker is de tijd nu rijp om ons te gaan richten op de finalepoules.

In de strijd om de grote beker hadden Lindeboom en Sevenmiles zich al eerder geplaatst. Daar kwamen nu ook Aben & Slag Advocaten en Danny Megens Keurslagerij bij. Kind van de rekening werd 1.FC Geerts. Zij verloren het duel met Danny Megens Keurslagerij met 4-1 met daarin een heldenrol voor R. Hendriks. Hij nam de gehele productie voor de Keurslagerij voor zijn rekening. Doordat Aben & Slag Advocaten wist te winnen van het al uitgeschakelde BrabantTent waren de druiven sauer voor 1.FC Geerts. Op doelsaldo afgetroefd. Bij Aben & Slag Advocaten maakte een opvallende speler zijn entree: voormalig profvoetballer van PSV en Ajax André Ooijer versterkte de gelederen van de advocaten. Ondanks zijn palmares blijkt een doelpunt binnen het WAC nog net een brug te ver.

De kleine beker kent ook haar finalisten. DK Garagebedrijf troefde FC van de Burgt af in het onderlinge treffen. Het werd 5-1, waarmee DK zich plaatste voor de finalepoule. Met hen wist ook Go-People BV zich te kwalificeren. Het won ruimschoots van B-klasser Meulensteen/ van Lieshout. Maar liefst 10-3 was de einduitslag. I. Cherif met vier goals en R. Slaets met een heuse hattrick waren de productiefste mannen aan Go-People-zijde.

Naast deze twee A-klassers zijn er ook finaleplekken voor Sportcafé Den Ekker en Hurkmans Plaatwerk. Den Ekker wierp zich direct op tot topfavoriet door ook haar derde pouleduel in winst om te zetten. Met niet geringe cijfers werd mede-klassengenoot Café Thuis aan de kant geschoven. T. Bouw had een aanzienlijk aandeel in de 9-2 zege. Vijfmaal was hij trefzeker.

Hurkmans plaatste zich met de hakken over de sloot. FC Avondrood moest het op doelsaldo uiteindelijk afleggen tegen het team wat in een klasse hoger uitkomt. Daar was in dit duel weinig van te zien. Avondrood kon goed mee met de opponent en kwam zelfs via de voet van B. van der Kruissen op voorsprong. Niet lang daarna trok K. van Deurzen de stand gelijk. Met samengeknepen billen werd de zoemer bereikt en was de 1-1 voldoende voor Hurkmans om zich te plaatsen voor de finales.

De finalepoules zien er als volgt uit:
Grote beker (16 mei): Lindeboom Accountants & Belastingadviseurs, Sevenmiles.nl/ Café-Zaal van de Burgt, Aben & Slag Advocaten, Danny Megens Keurslagerij.

Kleine beker (23 mei): DK Garagebedrijf, Go-People BV, Sportcafé Den Ekker, Hurkmans Plaatwerk.