Afbeelding
Foto: Marcel van de Kerkhof (B&D)

6e editie EyeOn Croy Nightrun & Moonwalk een groot succes

Druk bezochte Nightrun & Moonwalk op Goede Vrijdag

Tekst: Marieke Bloemberg
Foto's: Marcel van de Kerkhof (B&D)

Aarle-Rixtel - Een mooie zomerse avond was het afgelopen vrijdag. Zo'n 200 deelnemers verzamelde zich bij het Kasteel Croy. Het was prachtig weer voor de 6e editie van de EyeOn Croy Nightrun & Moonwalk in samenwerking met Laarbeek Actief, Uniek Sporten, Runnerswold en Buffkes Helmond. Dit jaar gaat de opbrengst naar de Wensambulance Brabant.

EyeOn begon zeven jaar geleden met de eerste Nightrun. Bij een medewerker van het bedrijf werd kanker geconstateerd en werd besloten mee te doen met Alpe d'HuZes. De opbrengst van het eerste jaar ging naar dit mooie doel. Na de eerste editite heeft EyeOn besloten om elk jaar een Nightrun & Moonwalk te organiseren, waarbij elk jaar de opbrengst naar een ander goed doel gaat. Zo is de opbrengst als eens gedoneerd aan het Inloophuis de Cirkel, maar ook bijvoorbeeld aan stichting ALS. Zo kiest EyeOn het liefst voor het steunen van lokale goede doelen, maar ook doelen waar iemand in het bedrijf een connectie mee heeft.

Beste opkomst deze editie
Tot nu toe werden alle edities gelopen door ongeveer 75-100 deelnemers. Dit jaar was de opkomst bijna 200 deelnemers, een verdubbeling ten opzichte van andere jaren. Vanaf een uur of half negen 's avonds kon iedereen het terrein op. Voor de start konden de deelnemers zich aanmelden en nog even wat lekkers drinken. Het terrein was gedecoreerd en naarmate de avond viel, was het duidelijk waarom deze locatie wordt gebruikt: een prachtige omgeving en het Kasteel Croy mooi verlicht. Om negen uur startte Laarbeek Actief met een warming-up voor alle deelnemers en daarna kunnen ze eindelijk van start. De Nightrunners liepen voorop en de Moonwalkers kwamen er achter aan. Rond half elf 's avonds waren de laatste deelnemers binnen en werd de avond nog afgesloten met een borreltje.

De WensAmbulance Brabant
De stichting WensAmbulance Brabant werd in juni 2011 opgericht door twee oud medewerkers van de Ambulancezorg Brabant-Zuidoost. Tijdens hun jaren als ambulancemedewerkers liepen zij er wel eens tegenaan dat ze meer hadden willen doen voor een terminale patiënt.
"Vaak hebben deze patiënten nog één laatste wens en die kan heel divers zijn," zo vertelt Cees Huijben. "Nog een laatste maal het ouderlijk, een dagje naar zee of naar familie toe. Eenvoudige wensen zou je zeggen, maar voor patiënten die niet meer lang te leven hebben is dat niet altijd vanzelfsprekend."

En juist daarvoor is de WensAmbulance Bravant opgericht om terminaal zieke mensen nog één keer naar hun favoriete plek te brengen. Dit wordt gedaan met behulp van 160 vrijwilligers en vier ambulances die bijna dagelijks klaar staan om terminaal zieke mensen te begeleiden en te vervoeren. "Als ik iets kan zeggen, is dit het mooiste vrijwilligerswerk dat je kunt doen," zegt Mieke van de Brink.

Afbeelding
Afbeelding