Voetbalcompetities in eindfase

Elke competitie waar gevoetbald wordt loopt ten einde en zal over enkele weken zijn winnaars kennen, maar ook zijn verliezers. Dat is elk jaar hetzelfde en zal ook altijd zo blijven... of is er toch een aspect anders dan in andere jaren?

Om maar klein te beginnen bij de Laarbeekse clubs, is er al lang geen echte spanning meer, zijn er geen echte verliezers/degradanten, maar kan Sparta'25 nog een winnaar worden, strijdend om het kampioenschap met al een periodetitel op zak. Een mogelijke terugkeer in de tweede klasse zit er zeker en vast in, de bekende laatste loodjes zullen zwaar zijn. Dan heb je daar de voormalige 1e divisie, waar Twente weer mag terugkeren in de eredivisie, waar de directe degradant al wel zo goed als bekend is en hier zal NAC het stuivertje gaan wisselen met FC Twente. De winnaar in de eredivisie is nog niet bekend, maar het zou goed zijn als de best voetballende én meest aanvallende, meest attractiefste club, ook verdiend de nationale titel zou grijpen. Met alle respect, en de meesten onder u zullen het wel beamen, welke club u ook ter harte ligt, is de schaal de laatste jaren niet altijd naar de best spelende club gegaan en waren het vaak titels van de zogeheten armoede. Nu verdient er maar één die titel, maar balletjes kunnen nou eenmaal raar rollen, hopen weer anderen. Het is trouwens ook goed om te zien dat in de twee halve finales van die grote CL competitie, óók louter clubs voetballen die het voetbal bij uitstek willen uitoefenen... dus met aanvallend, druk zettend voetbal, technisch en tactisch onderlegd, met immer de blik naar voren! Dat is óók in andere voorgaande jaren wel vaak anders geweest, waar je negatieve en op de counter spelende ploegen zag, die alleen maar inzet en werklust konden laten zien, zonder zich te bekommeren om het mooiste spelletje op aard.

Nee, het oprechte pure voetbal heeft terrein gewonnen en zal dus dit jaar op het hoogste niveau gaan zegevieren... Onze meester J.C. zou er erg blij mee zijn geweest en met hem nu vele Nederlanders, die het aantrekkelijke voetbal een warm hart toedragen. Voor welke club je ook bent... de echte voetballiefhebber pur sang!