Leuke verhaaltjes

Vol enthousiasme had Siem al verteld dat ie een ochtend in een voetbalstadion was geweest. Hij vertelde over de leuke spelletjes die hij daar mocht spelen. "Oma, oma, luister eens, ik heb nog een verhaal. Ik ben naar scholen geweest om te kijken". Ook daar vond Siem het leuk. En welke school het dan wordt is een keuze van de ouders. Een openbare school waarbij ook wel structuur is maar waar ze zich ook op het podium kunnen ontwikkelen, wordt het een school waarbij ook fijne kinderopvang is voor Lola? Want ook daar moet rekening mee worden gehouden. Of kiezen ze voor de basisschool waar ze zelf als kind hebben gezeten? Gelukkig hebben ze nog even de tijd om zich te oriƫnteren.

Op deze vrijdagochtend kregen we van Siem uitgebreid verslag. Terwijl we met vriendinnetje Eef en met de opa en oma van Eef bij een kinderboerderij aan het spelen waren, voerden ook daar Siem en Eef een gesprek. Siem vraagt aan Eef: "hoeveel jaar ben jij"? Waarop Eef, die nog een jaar jonger is, antwoordt: "ik ben Eef". Wijze Eef vertelt aan haar opa en oma het verschil tussen links en donker. Even later gaat Siem naar het toilet en roept mij. Ik zeg: "Siem, waarom is de hele toiletbril nat"? Waarop hij sip reageert: "ik kon mijn piemel niet recht houden".

Eind maart was opa jarig. Siem komt met een verdrietig gezicht, bijna in tranen aan de deur. 'Ik heb een cadeautje voor opa maar dat wil ik zelf hebben". Probleem was zo opgelost want met opa valt altijd wel te dealen. In diezelfde week gaat Siem met zijn papa voor het eerst een treinreis maken. En Siem, waar ben je geweest met de trein? 'Van Helmond naar Eifeltoren" zegt ie enigszins haperend. Zo te zien wist ie dat er iets niet klopte maar dit lijkt ook op Eindhoven. Vrijdagochtends zegt ie ineens: 'oma, toen ik klein was, was jij toen ook al oma"? Even later ziet ie dat opa zich aan het scheren is. 'Opa, jij lijkt op Sinterklaas' zegt ie met een ernstig gezicht. Maar toen het scheerschuim was verwijderd zegt ie plots vrolijk: 'oh, nou ben je weer opa'.

Nu kunnen we nog genieten van deze uitspraken. Deze ochtend is hij naar een meespeelochtend op een basisschool. Na de zomervakantie zullen we deze leuke zegswijzen missen maar dan gaat zusje Lola wellicht haar mondje roeren.