Afbeelding
Foto:

Koeien in de wei

Weidegangfeest bij De Brabantse Kluis

Aarle-Rixtel - Kijken jullie ook al uit naar zondag 5 mei? De kloosterkoeien van de Brabantse Kluis wel. Ze staan te trappelen tot ze van stal mogen, de heerlijk frisse weide in. Samen met de koeien wordt deze dag gevierd. De koeien kunnen van het gras genieten en jij van alle activiteiten op het terrein.

Op de gemoedelijke binnenplaats wordt een 'Bier en Bitterballenplein' ingericht, met een aantal lekkere speciaalbiertjes en smakelijke hapjes. Op het grote evenemententerrein weet je bijna niet waar te beginnen. Voor de kinderen is er veel vermaak, neem een duik in de maïsbak, aai dieren in de kinderboerderij, geef melk aan de kalfjes, of doe wedstrijdje met je vriendjes op het traptractorparcours. Maak ook een ritje op een echte tractor, geniet van een Mad Science show of speel gewoon lekker op de grote zandberg. Voor de volwassenen is er ook veel te beleven. Behalve natuurlijk genieten op het terras van een drankje en hapje, met een leuke muziekband op de achtergrond, zijn er volop oude en nieuwe landbouwmachines aanwezig. Je kunt deelnemen aan de 'Schijt je rijk' wedstrijd, over het blotevoetenpad gaan of jezelf vastleggen in de speciale selfiehoek. Kortom: er is voor ieder wat wils!

Het terrein is open van 11.00 tot 19.00 uur, rond 14.30 uur gaan de koeien in de wei. Entree €5,00 (kinderen 0- 1 jaar gratis) Locatie: Evenemententerrein van de Brabantse Kluis, Kloosterdreef 8 te Aarle-Rixtel. Voor meer info kun je terecht op www.brabantsekluis.nl/weidegangfeest.