Afbeelding
Foto:

Meimaandviering bij Lourdesgrot

Mariahout – Het is voor het Mariadorp een jarenlange traditie, om in het eerste weekend van mei, de Mariamaand te openen met een plechtige eucharistieviering bij de Lourdesgrot.

De maand mei wordt van oudsher de Mariamaand genoemd. Vele mensen brengen in deze maand een bezoek aan een bedevaartsplaats. Ook in Mariahout zien zij in deze maand extra devotie rondom Maria.

Bezoekers komen naar Maria met allerlei vragen. Voor een oplossing voor hun problemen, verlichting voor hun zorgen en ziekten en troost bij het overlijden van een dierbare. Er komen ook bezoekers om Maria's warmte te voelen en om hun dankbaarheid met haar te delen. Maria de moeder van Jezus, was een bijzondere vrouw die 2000 jaar geleden leefde. Zij heeft door de eeuwen heen altijd mensen geïnspireerd en doet dat nog steeds.

Op zaterdag 4 mei om 17.30 uur is er een Eucharistieviering voorgegaan door pastor Hasselman, met medewerking van het oMase-koor en leden van Marcanto. De Grottendorfer Blaaskapel zorgt mede voor een muzikale omlijsting. Bij slecht weer is de viering in de kerk. Aansluitend aan de viering wordt er i.v.m. dodenherdenking gezamenlijk een bezoek aan het oorlogskerkhof gebracht. Het is dit jaar 75 jaar geleden (23 september 1944) dat de twee jonge Engelse soldaten, David Stride 20 jaar en Jack Crompton 22 jaar, hier in de omgeving gesneuveld zijn.

Op zondag 5 mei is er om15.00 uur een gebedsviering bij de grot voorgegaan door diaken Hans Beks.