Afbeelding
Foto:

Sparta'25 revancheert zich; kampioen 2018/2019

Beek en Donk - Sparta'25 kon zondag 12 mei al de champagne ontkurken. De kampioenstitel werd binnengesleept in Eindhoven. Daarmee spoelen de Spartanen de kater uit het vorige seizoen definitief weg. Destijds werd de titel op de laatste speeldag in en tegen Handel uit handen gegeven.

Dit seizoen werd er echter niets aan het toeval overgelaten. Sparta'25 speelde constanter en liet in de reeds 24 gespeelde wedstrijden slechts vijfmaal punten liggen (2 gelijke spelen, 3 verliespartijen). In de eerste periode behaalde het vaandelteam 17 punten uit 8 wedstrijden. In de tweede en derde periode wisten alleen Valkenswaard en SBC de Spartanen punten afhandig te maken. Daarnaast wisten ze in maar liefst 22 duels te scoren en vielen er slechts 16 tegendoelpunten te noteren. Door het verlies van concurrent Valkenswaard (2-1 tegen Hapert) en de winst (0-4) van Sparta'25 op bezoek bij nummer 4, PSV amateurs, werd er een gat geslagen van 8 punten. De groen-witten kunnen daardoor in de twee resterende duels niet meer ingehaald worden. Sparta'25 keert - na een afwezigheid van 3 seizoenen - terug in de 2e klasse.

Na terugkomst bij het clubgebouw, afgelopen zondag, werd de kampioenstocht op de platte kar door Beek en Donk ingezet, waarna het feest nog tot in de late uurtjes doorging.

Lees het verslag van de wedstrijd op pagina 23.

Afbeelding
Afbeelding